12 dkg rizs
0,5 liter tej
2 db tojás
10 dkg cukor
2 dkg vaj
1 cs. vaníliás cukor
zsemlemorzsa
reszelt citromhéj
A rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük.
Ha kihűlt a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk, beletesszük a citromhéjat is.
A keményre vert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük, és zsírozott morzsázott formába töltjük. Közepes lángon rózsaszínűre sütjük.
Melegítsük elő a sütőt 220°-ra A tojásokat törjük fel egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és fehéredésig kavarjuk. Adjuk hozzá a lisztet, Maizenát és a sütőport. A tészta ne legyen cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. Közben a tészta többi hozzávalóit egy tálba kimérjük. Ha az élesztő felfutott, a többi alapanyagho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást a sóval és a kristálycukorral felverjük, majd hozzákeverjük a búzadarát, és félretesszük negyed órára. 2. Míg a tészta pihen készítsük el a tölteléket, ami annyiból ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet tálba öntjük, hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, a tejet, beleszórjuk a lisztes keveréke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű