12 dkg rizs
0,5 liter tej
2 db tojás
10 dkg cukor
2 dkg vaj
1 cs. vaníliás cukor
zsemlemorzsa
reszelt citromhéj
A rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük.
Ha kihűlt a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk, beletesszük a citromhéjat is.
A keményre vert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük, és zsírozott morzsázott formába töltjük. Közepes lángon rózsaszínűre sütjük.
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, majd belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. E...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjátok, kinyújtjátok, kiszurkáljátok, és mehet is az előmelegített sütőbe. ;) Nekem tényleg mindig nagyon puha a töltés után, általában házi lekvárt teszek bele.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra egyforma nagyságú korongokat nyomunk. 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű