1 kész piskótatekercs
5 dkg mazsola
5 dkg dió
4 ek savanykás lekvár
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
10 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
3 ek rum
A mazsolát beáztatjuk, a narancs héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk.
A piskótatekercset megkenjük lekvárral, majd 15 percig állni hagyjuk.
Egy meleg vízfürdőbe állított lábosban habosra keverjük a cukrot a tojássárgákkal, folyamatosan keverve besűrítjük, majd kivesszük a meleg vízből, 2-3 percig keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
Habosra keverjük a vajat a vaníliás cukorral, a langyos csokival, a narancs reszelt héjával és levével, majd apránként hozzáadjuk a tojáskrémet és a rumot.
A krém 2/3-ad részét a piskótalapra kenjük,megszórjuk dióval és mazsolával, szorosan feltekerjük.
Hosszúkás tálra tesszük, bevonjuk a maradék krémmel és villával fatörzsszerűen díszítjük
Egy 1,5 kg-os sonkához 50 dkg átszitált lisztből készítek kelt tésztát: A langyos vízben a cukorral felfuttatom az élesztőt. További 1 dl langyos vizet, összedolgozom a tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darálthúst a rizzsel, a hagymákkal és a fűszerekkel összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk. A savanyúkáposzta levelekbe beletöltjük egyesével. Az edény aljára az aprókáposzta f...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Közepes1. A diós töltelékhez felforrósítjuk a tejet egy lábasban, közben jól elkeverjük benne a cukrot. Majd elzárjuk alatta a lángot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az előzőleg megmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 170 fokra, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Én 22 cm-es formát használtam.Kikentem vajjal és barna cukorral megszórtam A tojásokat a cukorral...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű