Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor (vajkaramellás)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 26 darabra
♥ TÖLTELÉK
125 ml habtejszín (30-32%-os)
150 g barna cukor (por, vagy finom szemcséjű)
10 g vaníliás cukor - bourbon
100 g vaj
♥ BEVONÁS
130 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
20 g kókuszzsír (kókuszolaj)

Elkészítés:


Egy edénybe mérjük a vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tejszínt, majd gyakori kevergetés mellett kb. 30 percig, alacsony lángon hagyjuk, hogy besűrűsödjön az alap. Nem szabad túlfőzni, mert miután kihűlt, nagyon keménnyé válhat. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük a masszát. Egy átlagos jégkrémesdoboz is megfelel a célra. Hagyjuk, hogy kihűljön, majd hűtőbe tesszük, ahol nagyjából 2 óra alatt megdermed annyira, hogy formázható legyen. A masszából nagyobb diónyi darabokat veszünk ki és a két tenyerünk között kis rudakat formázunk. Hagyjuk kicsit állni a hűtőben, hogy visszadermedjen. Közben megolvasztjuk vízgőz fölött az étcsokoládét a kókuszzsírral. A szaloncukrokat egyenként megforgatjuk a csokiban. Egy villa segítségével lecsepegtetjük a felesleges csokit és sütőpapíros felületre tesszük.
Miután megszilárdult a csokibevonat is, lehet csomagolni kis, színes papírokba.

Szaloncukor (vajkaramellás)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Beigli !Nándori féle
Beigli !Nándori féle

Egy tálban a lisztet a hideg zsiradékkal elmorzsoljuk, mint az omlós tésztánál, (lehet géppel is ) akkor jó, ha a zsiradék apró morzsaszerű a lisztben, majd kevés langyos tejben o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS RÚD CSIKI ANNAMÁRIA **
SAJTOS RÚD CSIKI ANNAMÁRIA **

60 dkg liszttel 20 dkg zsírt eldörzsöltem, majd hozzáadtam 1 tojást, 1 ek. sót, 2,5 dkg élesztőt (csak belemorzsoltam) és 25 dkg reszelt sajtot. Kb. 3 dl tejföllel összeállítottam....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval és édesburgony
Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval és édesburgony

A kacsa combokhoz a húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy sütőtálba rakjuk őket. A fokhagymákat megroppantjuk, a vöröshagymát cikkekre vágjuk, és pár szem kimagozott...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Adventi halászlé
Adventi halászlé

A halakat pucoljuk meg és filézzük ki. Egy nagyobb fazék aljára tegyük a megtisztított és felkarikázott hagymát, majd a hal fejét, az úszókat és a csontot. Öntsük fel vízzel, és kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk