Hozzávalók 26 darabra
♥ TÖLTELÉK
125 ml habtejszín (30-32%-os)
150 g barna cukor (por, vagy finom szemcséjű)
10 g vaníliás cukor - bourbon
100 g vaj
♥ BEVONÁS
130 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
20 g kókuszzsír (kókuszolaj)
Egy edénybe mérjük a vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tejszínt, majd gyakori kevergetés mellett kb. 30 percig, alacsony lángon hagyjuk, hogy besűrűsödjön az alap. Nem szabad túlfőzni, mert miután kihűlt, nagyon keménnyé válhat. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük a masszát. Egy átlagos jégkrémesdoboz is megfelel a célra. Hagyjuk, hogy kihűljön, majd hűtőbe tesszük, ahol nagyjából 2 óra alatt megdermed annyira, hogy formázható legyen. A masszából nagyobb diónyi darabokat veszünk ki és a két tenyerünk között kis rudakat formázunk. Hagyjuk kicsit állni a hűtőben, hogy visszadermedjen. Közben megolvasztjuk vízgőz fölött az étcsokoládét a kókuszzsírral. A szaloncukrokat egyenként megforgatjuk a csokiban. Egy villa segítségével lecsepegtetjük a felesleges csokit és sütőpapíros felületre tesszük.
Miután megszilárdult a csokibevonat is, lehet csomagolni kis, színes papírokba.
Nekem ez a recept vált be!! Annyival módosítottam hogy mikor gyúrom össze a tésztát, a hideg tejbe morzsolom bele az élesztőt, a cukrot meg a tojást jól összekav...
Elkészítési idő:♥ Tészta: A hozzávalókat előkészítjük, kimérjük, a robot üstjébe tesszük a lisztet, tojássárgát, vajat, porcukrot, csipet sót. Az élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk. A robot üstj...
Elkészítési idő: