• 150 g zabliszt
• 60 g vaníliás protein
• 50 g olvasztott kókuszzsír
• 50 g apróra darált dió
• 1 narancs leve és héja
• ízlés szerint fahéj (1-2 tk)
• pár csepp folyékony édesítő
Elsőként a szilárd csapatot keverjük össze: azaz a zablisztet, a proteint a darált diót és a fűszereket. Ezután belefacsarjuk a narancslevet, hozzáöntjük a folyékony (vagy azzá varázsolt) kókuszzsírunkat, reszelünk hozzá narancshéjat, majd pár csepp édesítő… és hozzá is lehet kezdeni a gyurmázáshoz.
Ha mindent összedolgoztunk, békén hagyjuk egy órát, majd szilikonos, zablisztezett felületen kinyújtjuk 3 mm vastagra.
Nagyon fontos, hogy mindig egy irányba, azaz kifelé mozgasd a sodrófát, semmiképp se kezd el oda-vissza gurítgatni, mert a tészta megbosszulja… és anakondaként rátekeredik a nyújtófára… Na, most következik a legjobb része, a szaggatás! Lehet rénszarvas, csillag, kiskifli, nagykifli…
Ha megvagyunk, akkor előmelegített sütőben (180°C) alul-felül sütési módon készre sütjük sütőpapíron vagy valamilyen szilikonos felületen. A menetidő kissé sütőfüggő, nálunk kb. 10 perc elég volt a munka teljes befejezéséhez.
A keksz dobozba rejtve ELMÉLETILEG jól bírja az idő vasfogát…
A sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElőször is ragut készítünk. Ehhez a marhahúst kockákra vágjuk, a hagymákat – az apróbbakat – négybe, a nagyobbakat nyolcba. A gombát megmossuk, majd nem túl vékony szeletekre vágju...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesLeírás Ha magunk készítjük a karácsonyi szaloncukrot, sok sok aromától, színezéktől és állományjavító adaléktól kímélhetjük meg magunkat! Az eredmény pedig sokkal finomabb, mint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű