menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós vaniliás kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


OMLÓS-VANILIÁS KIFLI

80 dkg éles liszt ( piskótának való)
1 sütőpor
10 dkg porcukor
30 dkg zsír
1 citrom leve
2 dl tejföl

lekvár, mák, dió

10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:


A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot,

tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Minden korong közepére teszünk tetszés szerint lekvárt, vagy mákot, vagy diót, de ne sokat, félbe hajtjuk, a széleit lenyomkodjuk körbe ( akinek van ideje és türelme fel is sodorhatja, de akkor még vékonyabbra kell nyújtani), és előmelegített sütőben világosra sütjük. Kb. 180 fokon 10 percig a középső sínen. Kisülés után, azon melegen vaníliás porcukorba hempergetjük, de ha nem azonnali fogyasztásra készítjük, akkor ne porcukrozzuk be.
Sokáig omlós sütemény.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Karácsonyi gesztenyetorta
Karácsonyi gesztenyetorta

mintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, és egynemű mass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kocsonya.. Valitól!
Kocsonya.. Valitól!

megtisztítottam megmostam és raktam a 10 literes fazekamba...felöntöttem vízzel... itt szeretném megjegyezni, hogy nem használok csap vizet, mert nagyon vízköves és klóros... min...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Stollen
Stollen

Amíg az élesztő felfutott, összekevertem a száraz hozzávalókat: lisztek, édesító, só, búzasikér, fűszerek. A felfutott élesztőben elkevertem a tojást, a vanília aromát, rumaromát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KALÁCS SÓSAN HÚSVÉTRA *
KALÁCS SÓSAN HÚSVÉTRA *

Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb harminc percig hagyjuk állni a kovászt. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk