A töltelék:
20 dkg Nature Cookta gesztenye darát /lehet natúr gesztenye massza is helyette, azt már nem kell főzni/ főzd meg puhára és letakarva hagyd állniAmikor kihűlt, csepegtesd le, és 2-3 marék kezeletlen mazsolát, vanília őrleményt, rumaromát, ízlés szerint mézet, esetleg porrá őrölt eritritet, 3 púpos teáskanál kakaóport keverj hozzá. Csak úgy simán kanállal keverd, hogy maradjanak benne gesztenye darabok is! Jó szaftos lesz így a töltelék. Kakaóport muszáj bele tenni, mivel a mi tésztánk nem fehér.
Tészta:
7 dkg kókuszliszt2,5 dkg gesztenyeliszt és 2,5 dkg makadámliszt /a makadám helyett jó a mandulaliszt, de akár a szezám is/5 evőkanál útifű maghéj (aki nem bírja, annak chia magot ajánlok! BB)A fentieket keverd el!5 egész tojást keverj el habverővel, nem kell habosítani és 1 nagyobb, pürésített banánt adj hozzá, továbbá egy csipet sót, valamint 2 evőkanál langyos libazsírtMásfél dl kókusztejbe tegyél 7 gr élesztőt és 1 teáskanál mézet (ezzel nem futott fel!); 7 dkg élesztőt nyugodtan keverj el kókuszvirág cukorral, vagy répacukorral, mert az élesztőgombák a cukrot felfalják! Ha valaki nem szeretne élesztőt használni, nyugodtan tegyen a tésztába szódabikarbónát.A liszteket, zsírt, kókusztejet keverd hozzá a tojásos masszához, és pihentesd, amíg olyan állagú nem lesz a tészta, hogy a kézbe véve gombócot tudunk belőle formázni.Kell egy kis ügyeskedés a nyújtáshoz, de nincs lehetetlen … – zsírpapíron nyújtsd a tésztát!Töltsd meg a kinyújtott tésztát a gesztenye krémmel, tekerd felAlakíts ki kör formát valamilyen segédeszközzel… pl. zsírpapírralA zsírpapír segítségével helyezd rá a kapcsos tortaformára (pl. egy 22,5 cm átmérőjű nagy formára! BB)A tortaforma karimáját kattintsd rá, a tésztát vagdosd be, és mehet a sütőbe170 fokon, kb. 50-55 percig süsd a kalácsotFélidőben kend meg a tésztát felvert tojássalÜgyelj arra, nézz rá a tésztára, hogy nehogy megégjen, mert különben, ha nagyon pirulna, akkor tegyél zsírpapírt a tészta tetejére
Kunné Bea receptje a Paleovitalról
1. A vaj habosítása a porcukorral és a vaníliás cukorral 2. A tojás hozzáadása, elkeverése 3. A liszt hozzáadása, a tészta kidolgozása 4. A tészta pihentetése hűőben való pihent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, ha már meleg, belekeverjük a tejport, A tűzről levesszük, Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, pici sót és a kristálycukrot. Visszatessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást, a kókuszolajat és az édesítőt habverővel keverd simára. 2. Külön tálkában keverd össze a darált mandulát, a mandula lisztet, a sütőport, és a fahéjat. 3. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsát megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Egy hústűvel kb. 2 centinként mindenhol beszurkáljuk a bőrét úgy, hogy tényleg csak a bőrt szúrjuk át, de az alatta lévő húst sért...
Elkészítési idő: 3óra Nehézség: Közepes