Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelék:

20 dkg Nature Cookta gesztenye darát /lehet natúr gesztenye massza is helyette, azt már nem kell főzni/ főzd meg puhára és letakarva hagyd állniAmikor kihűlt, csepegtesd le, és 2-3 marék kezeletlen mazsolát, vanília őrleményt, rumaromát, ízlés szerint mézet, esetleg porrá őrölt eritritet, 3 púpos teáskanál kakaóport keverj hozzá. Csak úgy simán kanállal keverd, hogy maradjanak benne gesztenye darabok is! Jó szaftos lesz így a töltelék. Kakaóport muszáj bele tenni, mivel a mi tésztánk nem fehér.

Elkészítés:


Tészta:

7 dkg kókuszliszt2,5 dkg gesztenyeliszt és 2,5 dkg makadámliszt /a makadám helyett jó a mandulaliszt, de akár a szezám is/5 evőkanál útifű maghéj (aki nem bírja, annak chia magot ajánlok! BB)A fentieket keverd el!5 egész tojást keverj el habverővel, nem kell habosítani és 1 nagyobb, pürésített banánt adj hozzá, továbbá egy csipet sót, valamint 2 evőkanál langyos libazsírtMásfél dl kókusztejbe tegyél 7 gr élesztőt és 1 teáskanál mézet (ezzel nem futott fel!); 7 dkg élesztőt nyugodtan keverj el kókuszvirág cukorral, vagy répacukorral, mert az élesztőgombák a cukrot felfalják! Ha valaki nem szeretne élesztőt használni, nyugodtan tegyen a tésztába szódabikarbónát.A liszteket, zsírt, kókusztejet keverd hozzá a tojásos masszához, és pihentesd, amíg olyan állagú nem lesz a tészta, hogy a kézbe véve gombócot tudunk belőle formázni.Kell egy kis ügyeskedés a nyújtáshoz, de nincs lehetetlen … – zsírpapíron nyújtsd a tésztát!Töltsd meg a kinyújtott tésztát a gesztenye krémmel, tekerd felAlakíts ki kör formát valamilyen segédeszközzel… pl. zsírpapírralA zsírpapír segítségével helyezd rá a kapcsos tortaformára (pl. egy 22,5 cm átmérőjű nagy formára! BB)A tortaforma karimáját kattintsd rá, a tésztát vagdosd be, és mehet a sütőbe170 fokon, kb. 50-55 percig süsd a kalácsotFélidőben kend meg a tésztát felvert tojássalÜgyelj arra, nézz rá a tésztára, hogy nehogy megégjen, mert különben, ha nagyon pirulna, akkor tegyél zsírpapírt a tészta tetejére

Trükkök, tippek, praktikák:


Kunné Bea receptje a Paleovitalról

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsíros BEJGLI - lépésről, lépésre képekkel
Zsíros BEJGLI - lépésről, lépésre képekkel

A tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor)
Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fasírt
Fasírt

Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. A szikkadt zsemlék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk