30 dkg kókuszreszelék
50 dkg cukor
10 kanál víz
2 kanál kakaó
40 dkg csokoládé (bevonó)
Lábasba teszünk 50 dkg cukrot és 10 evőkanál vizet. Folyamatos keverés közben, a forrástól számítva, még 8 percig főzzük.
Közben 6-7 perc után, tányérra teszünk egy kanál masszát és gyorsan eldörzsöljük. Ha sűrűsödik és keményedik, akkor a cukor jó.
Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a kókuszt. Kétkanálnyi kakaót adunk hozzá. Az így elkészített masszát, porcelántálon, vagy márványlapon (de lehet műanyag vágódeszkán is), nedves kézzel, tetszés szerinti vastagságú rúddá sodorjuk, vagy szilikonformákba nyomkodjuk.
Az elkészült szaloncukrot, csokoládébevonóval is bevonhatjuk.
Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és (ha már jól kihűltek) csomagoljuk be a cukorkákat.
mintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, és egynemű mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró vízbe beáztatom az üvegtésztát (utasítás szerint) 2. Közben gépben felaprítom a hagymát, fokhagymát. Lereszelem a sárgarépát. Gépben masszává aprítom a nyers garnélát. (A mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejben felfuttatjuk a 3 dkg élesztőt a 3 tk cukorral. A 4 tojás sárgáját, a csipet sóval, 2 dl tejjel, 4 ek olvasztott vajjal, a felfutott élesztős keverékkel és apránként ad...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes-A káposztát -ha nagyon savanyú- átmossuk, felét fazékba rakjuk. -Rárakjuk a gombócokat és a szalonnát, sonkát majd a káposzta másik felét. -Felengedjük annyi vízzel amennyi épph...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű