menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes süti Juhász Jutkától


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: Egy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


76 dkg liszt, 34 dkg porcukor, 2 ek szódabikarbóna, 4 tojás, 4 ek méz, kevés őrölt fahéj, 10-12 szem porrá tört szegfűszeg.

Elkészítés:


Jól össze kell gyúrni,ami kicsit sokáig fog tartani, és tapadni is fog a tál falához, de ez a méztől van. Én pihentettem egy éjszakát, 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hamar sülnek majd Úgyhogy lehet gyorsan szaggatni majd őket Jó munkát hozzá!!! Finom egyébként, ha keményre sikerül 1-2 nap nem megijedni,meg fog puhulni!!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Keksz /keksz pecsét/
Keksz /keksz pecsét/

Miután elkészült a tészta, felhasználás előtt 1 órát a hűtőben kell tartani. Ha a kekszek elkészültek, sütés előtt 20 perccel célszerű a hűtőbe tenni őket, hogy a minták így még j...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Whiskys csokoládé trüffel (Rupáner)
Whiskys csokoládé trüffel (Rupáner)

A tejszínt forrpontig melegítjük (nem forraljuk fel), majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és hagyjuk egy-két percig állni, majd szépen elkeverjük, és hozzáadjuk a whiskey-t, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer ♥ Karácsonyi linzer
Linzer ♥ Karácsonyi linzer

A lisztet és a porcukrot keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a citromlevet, a lágy vajat és a vaníliás cukrot, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát kisebb adagokban,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Milicilike
Cipóban sült csülök
Cipóban sült csülök

Elkészítés: A csülköt előző nap főzöm meg, majd a főzővízben hagyom kihűlni. Másnap az élesztőt a cukorral elkeverem majd adok hozzá kevés langyos vízet és 3-4 ek. lisztet,...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk