Tészta:
45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 ek. porcukor
1/2 cs sütőpor
1/2 cs élesztő
1 cs vaníliás cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 ek tejföl
Töltelék:
40 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
1 vaníliás cukor
citromhéj
1 üveg Extra Jam (baracklekvár) (650 g-os)
csoki.
Csokimáz:
1 tortabevonó
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl), majd beletesszük a tészta többi alapanyagát és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A diót, a cukrot, vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a tepsi méretére. Megkenjük lekvárral, (az egy üveggel tegyük bele, ettől nem lesz száraz)
megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár és a dió. Addig csináljuk amíg el nem fogy a tészta.
Ezután megszurkáljuk, majd megsütjük. Ha kihűlt, csoki mázzal be lehet vonni.
2. Ceviche taco – az egész Közép- és Dél-Amerikában népszerű, hagymával, chilivel, citrommal marniált nyers hal remekül érvényesül a taco-ban.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük. A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon kívül - egy tálba tesszük! Jól összekeverjük! A hússzeleteket (nem kell ki kl...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe, vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét is hívhatjuk, a töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRétegenként rakom egymásra, mindig hűtőben dermesztem az előző réteget. Meg kell várni, amíg teljesen megderemed egyébként szétfolyik A lapzselatint mindig beáztatom, kinyomkodom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes