Tészta:
45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 ek. porcukor
1/2 cs sütőpor
1/2 cs élesztő
1 cs vaníliás cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 ek tejföl
Töltelék:
40 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
1 vaníliás cukor
citromhéj
1 üveg Extra Jam (baracklekvár) (650 g-os)
csoki.
Csokimáz:
1 tortabevonó
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl), majd beletesszük a tészta többi alapanyagát és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A diót, a cukrot, vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a tepsi méretére. Megkenjük lekvárral, (az egy üveggel tegyük bele, ettől nem lesz száraz)
megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár és a dió. Addig csináljuk amíg el nem fogy a tészta.
Ezután megszurkáljuk, majd megsütjük. Ha kihűlt, csoki mázzal be lehet vonni.
A húst hosszanti irányban négy centiméterenként kicsit bevágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. Tetszés szerint egyéb fűszer is használható (pl. rozmaring, bazsalikom). A vágá...
Elkészítési idő:A lisztet, a margarint és a zsírt legalább egy fél órára a fagyasztóba tenni, hogy jól lehűljenek.(ez nagyon fontos!!!!) A lehűtött lisztet a porcukorral beleszitálni egy tálba....
Elkészítési idő: