Tészta:
45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 ek. porcukor
1/2 cs sütőpor
1/2 cs élesztő
1 cs vaníliás cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 ek tejföl
Töltelék:
40 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
1 vaníliás cukor
citromhéj
1 üveg Extra Jam (baracklekvár) (650 g-os)
csoki.
Csokimáz:
1 tortabevonó
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl), majd beletesszük a tészta többi alapanyagát és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A diót, a cukrot, vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a tepsi méretére. Megkenjük lekvárral, (az egy üveggel tegyük bele, ettől nem lesz száraz)
megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár és a dió. Addig csináljuk amíg el nem fogy a tészta.
Ezután megszurkáljuk, majd megsütjük. Ha kihűlt, csoki mázzal be lehet vonni.
Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, cukrot, majd belemorzsoljuk a zsiradékot (az eredeti recept szerint zsírral készül, így sokkal omlósabb, de ha v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPucoljuk meg, majd reszeljük le, vagy daráljuk le a sárgarépát. Egy tálba mérjük ki a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat, keverjük össze. Egy másik tálban a tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször málnapürét készítek. A vizet és a cukrot felforralom, majd kihűtöm. A cukorszirupot, a málnát és a citromlét leturmixolom, majd átpasszirozom, és kimérem a szükséges mennyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz itt leírt adagból két nagy tepsinyi szaloncukor készülhet, ha nincs igény ilyen mennyiségre felezd el az adagokat nyugodtan! Két nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű