Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Almás-mogyorókrémes süti Edit módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



egy 20×30 cm-es formához:
A tésztához:
4 egész tojás
2 bögre porcukor (1 bögre=2,5 dl)
1 bögre Vénusz olaj
2 bögre liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió
1 kávéskanál fahéj
1 db citrom reszelt héja
3 db alma reszelve
A krémhez:
2 tubus sűrített tej
2 evőkanál méz
10 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg aprított mogyoró
2 csapott evőkanál liszt
A bevonathoz:
15 dkg csokoládé
1 evőkanál Vénusz olaj
5 dkg aprított mogyoró

Elkészítés:


A tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket összekeverve végül a durvára reszelt, kifacsart almát is hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt formába ötjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a sűrített tejet a cukorral és a mézzel egy kis lábasban kevergetve karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a lisztet, végül a vajat. A tűzről levéve hozzákeverjük az aprított mogyorót, kihűtjük, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk.

A kihűlt süteményre egyenletesen rákenjük a krémet.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A krémre csurgatjuk, egy kicsit megrázogatjuk a tálcát, amire a süteményt tettük, így szép egyenletes lesz a bevonat. Az aprított mogyoróval megszórjuk. Hűtőbe tesszük, 1 óra múlva szeletelhető.
Megjegyzés:

Nagyon finom sütemény, tele minden jóval. Saját találmány! :)

Almás-mogyorókrémes süti Edit módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Farsangi fánk
Farsangi fánk

A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, s kb.. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk. Bel...

Elkészítési idő: 2 - 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mézes krémes
Mézes krémes

A tésztához valókat a szárazanyagok kivételével összekeverem és gőz felett 15 percig főzöm. Még forrón összekeverem a szárazanyagokkal és még melegen 4 lapot nyújtok belőle, amit a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Karamellás
Karamellás

A tésztához a langyos tejben feloldjuk a szalalkálit, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk. 4 részre osztjuk, és lapokat sütünk (kb. 30x35 cm). A krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Beigli
Beigli

Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni. A tészta készítése: A lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt alaposan elkeverem. Elmorzsolom benne a vajat és a zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk