500g liszt
300 g vaj
250 g cukor
20 g tojássárga (1 tojás)
50 g tojás(1 egész tojás)
1 cs. vaníliás cukor
1 cs sütőpor
Kapcsold be a sütőt 180°-ra.
Keverd össze a cukrot, vaníliás cukrot és a vajat, majd add hozzá a tojássárgát és az egész tojást. Addig keverd, míg homogén masszát kapsz. Keverd hozzá a liszttel elkevert sütőport is.
Jó alapopsan dolgozd el majd nyújtsd kikb 3 mm vastagra.
Szaggasd ki a süteményeket, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és kb 20 perc alatt süsd meg.
Hagyd a süteményeket kihűlni, majd ízlésed szerint szórd be porcukorral, vagy díszítsd cukormázzal.
A baranycombot megmostam es szarazra toroltem. Keszitettem egy pácot : so,bors, aprora zuzott fokhagyma, olaj. Ezzel a keverekkel jol bekentem a baranyhust, es, 2 orara hutobe te...
Elkészítési idő: 2A vajat elmorzsoljuk, a lisztel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojás sárgákat majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon...
Elkészítési idő:Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és bele mártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...
Elkészítési idő: 65 perc