500g liszt
300 g vaj
250 g cukor
20 g tojássárga (1 tojás)
50 g tojás(1 egész tojás)
1 cs. vaníliás cukor
1 cs sütőpor
Kapcsold be a sütőt 180°-ra.
Keverd össze a cukrot, vaníliás cukrot és a vajat, majd add hozzá a tojássárgát és az egész tojást. Addig keverd, míg homogén masszát kapsz. Keverd hozzá a liszttel elkevert sütőport is.
Jó alapopsan dolgozd el majd nyújtsd kikb 3 mm vastagra.
Szaggasd ki a süteményeket, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és kb 20 perc alatt süsd meg.
Hagyd a süteményeket kihűlni, majd ízlésed szerint szórd be porcukorral, vagy díszítsd cukormázzal.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A liszet a sót a vajat a tojassargákat, 1-2 kanal tejfölt a felfuttatot élesztővel elkezdjük összegyúrni egy tálban. Gyurjunk be...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: NehézElkeverjük a tészta száraz hozzávalóit, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a tejfölt, a mézet és a puha vajat, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztából diónyi golyókat formá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást a sót, a csipetnyi sütőport és j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházat, daraboljuk kockára. Öntsük fel vízzel, és főzzük össze a reszelt gyömbérrel, a citromlével, kevés édesítőszerrel és szegfűszeggel....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű