A koftához:
1/2 kg darált marhahús
1 konzerv lencse
só, bors
A mártáshoz:
3 dl kókusztej
2 újhagyma
2 paradicsom
kis darab gyömbér
1 chili
1 kávéskanál currypor
1 csokor petrezselyem
só, bors
A bulgurhoz:
1 bögre bulgur
só, bors
zöldborsó
zöldbab
A húst sóztam, borsoztam, összegyúrtam a lencsével, és kis kolbászkákat formáztam, majd kevés olivaolajon pirosra sütöttem.
Közben a mártás hozzávalóit a késes robotgépben összekevertem, a megsült húsra öntöttem, és pár percig forraltam.
A bulgurt két bögre vízzel, sóval borssal feltettem főni. Amikor félig megitta a levét, hozzáadtam mélyhűtött borsót és zöldbabot, majd addig főztem, amíg az összes lé elfőtt.
Tálaláskor kevés joghurtot tettem rá.
A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a szalalkálit, a lisztet és az őrölt diót, alaposan összeforgatjuk vigyázva, hogya hab ne törjön össze....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztet a tálba szitáljuk majd hozzáadjuk a hideg vajat, és elmorzsoljuk a lisztben. Beletesszük a tojássárgát és a hideg vizet, gyorsan összegyúrjuk, cipóvá formáljuk, folpackba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe, vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét is hívhatjuk, a töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat és a mézet alaposan keverd össze. Add hozzá az útifűmaghéjat, majd hagyd néhány percig duzzadni. Keverd a tojásokhoz az eritritet, a csipet sót és a mézeskalács fűszerk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű