- 900 g reszelt vagy darált sárgarépa
- 525 g liszt
- 6 tojás
- 420 ml olaj
- 600 g cukor
- 225 g apróra vágott dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kk szódabikarbóna
- 3 kk őrölt fahéj
- mazsola
Tetejére:
- 500 g mascarpone
- 1 narancs reszelt héja
- 120 g porcukor
-színes cukortojás
Pucoljuk meg, majd reszeljük le, vagy daráljuk le a sárgarépát.
Egy tálba mérjük ki a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat, keverjük össze. Egy másik tálban a tojásokat és a cukrot verjük fel fehéredésig, majd adjuk hozzá az olajat, a répát, a darabolt diót és a mazsolát, már ha rakunk bele mazsolát. Végül adjuk hozzá a masszához a lisztes keveréket, forgassuk össze fakanállal, míg teljesen eloszlik. 180 fokra előmelegített sütőben süssük úgy 35-40 percig. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, kenjük a tetejére a mázat, amit úgy készítünk, hogy összekeverjük a hozzávalókat.
A lisztet keverd össze a sütőporral, a fűszerekkel, a cukorral, a sóval. Add hozzá a tojásokat, a vajat és a tejet. Alaposan gyúrd össze, és mehet a hűtőbe egy éjszakára. A sütőt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a mézet, a sütőport, a szódabikarbónát, fűszereket és a lisztet. 1 órára hűtőbe tesszük. 2 cm átmérőjű gőmböjet formálunk belő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűTészta: - Kovászt készítünk: Az élesztőt pici cukorral (kb 1 kk), pici liszttel (1 kk), pici langyos tejjel (kb 0,5 dl) felfuttatjuk. Langyos helyen hagyjuk állni. - A margarint...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz