- 900 g reszelt vagy darált sárgarépa
- 525 g liszt
- 6 tojás
- 420 ml olaj
- 600 g cukor
- 225 g apróra vágott dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kk szódabikarbóna
- 3 kk őrölt fahéj
- mazsola
Tetejére:
- 500 g mascarpone
- 1 narancs reszelt héja
- 120 g porcukor
-színes cukortojás
Pucoljuk meg, majd reszeljük le, vagy daráljuk le a sárgarépát.
Egy tálba mérjük ki a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat, keverjük össze. Egy másik tálban a tojásokat és a cukrot verjük fel fehéredésig, majd adjuk hozzá az olajat, a répát, a darabolt diót és a mazsolát, már ha rakunk bele mazsolát. Végül adjuk hozzá a masszához a lisztes keveréket, forgassuk össze fakanállal, míg teljesen eloszlik. 180 fokra előmelegített sütőben süssük úgy 35-40 percig. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, kenjük a tetejére a mázat, amit úgy készítünk, hogy összekeverjük a hozzávalókat.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha túl lágy, akkor picit hűtőbe tesszük. Laposabb korongokat készítünk belőle. Kizsírozott (vagy sütőpapíros) tepsire helyezzük őket, kissé ellapogat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖntsd egy keverőtálba a habtejszínt és a mascarpone-t, és a habverővel együtt tedd az egészet a hűtőbe minimum 15 percre! ♥ Piskóta: Kapcsold be a sütőt 180°-ra. Válaszd ketté...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját, tíz evőkanál porcukorral, hét evőkanál liszttel, egy késhegynyi sütőporral és három evőkanálnyi kakaóval jól összekeverünk, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert toj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat jól összekevered egy tálba majd hozzá adod a szoba-hőmérsékletű margarint.Össze morzsalékozod a margarinnal, jól kidolgozod hogy a tészta össze álljon.Megtölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű