kb. 20 darabhoz
20 dkg gesztenyemassza (cukrozatlan)
15 dkg puha vaj
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál rum
30 dkg darált háztartási keksz
kb. 0,5 dl tej
Ha cukrozott gesztenyemasszával készítjük, akkor nem kell bele ennyi porcukor.
A külső réteghez:
10 dkg csokoládé
1 evőkanál olaj
1. A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát kapjunk.
2. A masszából golyókat formázunk, tálcára sorakoztatjuk.
3. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük - a gesztenyék tetején a lyukakat az ujjunkkal óvatosan elsimítjuk.
4. Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, utána kínálhatjuk, fogyaszthatjuk.
Pár perc alatt elkészíthető sütés nélkül ez a nagyon finom, mutatós kis desszert.
A kekszhez hozzákeverjük az olvasztott vajat és a Nutellát, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRétegenként rakom egymásra, mindig hűtőben dermesztem az előző réteget. Meg kell várni, amíg teljesen megderemed egyébként szétfolyik A lapzselatint mindig beáztatom, kinyomkodom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes♥TÉSZTA A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A sütőformákat kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük. A kandírozott gyümölcsöket apró kockákra vágjuk és egy kis tálba tesszük. Hozzákev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tésztához a lisztet, a sót, a cukrot, a szárított élesztőt és a fűszereket egy nagy keverőtálba szórjuk, és fakanállal alaposan összekeverjük. Hozzáöntjük a langyos tejet, ráü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű