Családireceptkönyv.hu

Szelíd gesztenyék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 20 darabhoz
20 dkg gesztenyemassza (cukrozatlan)
15 dkg puha vaj
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál rum
30 dkg darált háztartási keksz
kb. 0,5 dl tej

Ha cukrozott gesztenyemasszával készítjük, akkor nem kell bele ennyi porcukor.

A külső réteghez:
10 dkg csokoládé
1 evőkanál olaj

Elkészítés:


1. A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát kapjunk.
2. A masszából golyókat formázunk, tálcára sorakoztatjuk.
3. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük - a gesztenyék tetején a lyukakat az ujjunkkal óvatosan elsimítjuk.
4. Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, utána kínálhatjuk, fogyaszthatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pár perc alatt elkészíthető sütés nélkül ez a nagyon finom, mutatós kis desszert.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti zöld tekercs
Húsvéti zöld tekercs

A tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá egyenként a tojássárgákat, közben alacsony fokozaton folyamatosan mixereld.Add hozzá a tejet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Lencsesaláta gránátalmával és narancsos kacsacombbal
Lencsesaláta gránátalmával és narancsos kacsacombbal

A lencsét lobogó vízben puhára főzzük. Ez zöld lencse esetében kb. 25 perc. Ha hagyományos lencsét használunk, előáztatás nélkül úgy tudjuk megfőzni, ha lobogó vízben, erős lángon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell
Aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell

A csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni. A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borso...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgatúró
Sárgatúró

A vizes tejet egy nagyobb edényben (amiben nem ég le a tej) felforraljuk. Közben a tojásokat egy tálba felütjük és géppel vagy fakanállal alaposan eldolgozzuk. Hozzátesszük a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk