50 dkg liszt
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
csipetnyi só
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
35 dkg darált dió
30 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál meleg tej
A tetejére:
2 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1. A lisztet a vajjal összekeverjük, amikor olyan mint a vizes homok, akkor
hozzáadjuk a többi alapanyagot is és jól összegyúrjuk.
2. A tésztát letakarjuk és 30-40 percen át hűtőben pihentetjük.
3. Közben a darált diót, a cukrot és a citromlét összekeverjük, majd a
tejet is hozzáadjuk.
4. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval
kiszaggatjuk.
5. A kör alakú tészták felére halmozzuk a tölteléket és feltekerjük, kifliket
formálunk belőle.
6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük.
7. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, a meleg kifliket beleforgatjuk.
baconbe tekert sertésfilé A sertésfilét őrölt borssal fűszerezzük. Baconszalonnát egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei takarják egymást, ráfektetjük a sertésfilé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat és a cukrot egy tálba tesszük, és elektromos habverővel habosra, fehéresre verjük. -5 perc- a turmixolt narancsot Apránként hozzáadjuk a puha vajat és az átszitált sü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElő a piros lábossal! A hagymát, sárgarépát, szalonnát, kolbászt felszelem. A zsírra rádobom a szalonnát, amikor már töpörtyűs, jöhet a hagyma.majd a répa. Alapos átpirítás után...
Elkészítési idő: 20 min Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 30 percig hideg helyen pihentetem. Lisztezett deszkán 4 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd kiszúrom különböző formákkal. Tepsire rakom, 180...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű