menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas gyümölcskenyér csokival


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg vaj,30 dkg kandírozott gyümölcs,25 dkg liszt,25 dkg cukor
10 dkg porcukor,7 tojás,5 dkg mandula,5-10 dkg csokoládé,
1 csomag sütőpor,1 citrom reszelt héja,1 kiskanál fahéj

Elkészítés:


A kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a vaníliás cukrot vegyítsd a lisztbe, és az olvasztott vajjal, a fahéjjal, valamint a citromhéjjal dolgozd
össze.
Egy őzgerinc formát vajazd és lisztezd ki, majd öntsd bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 30-40 percet. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor fedd le alufóliával. Amikor kész, a tésztát óvatosan borítsd ki a formából, és hagyd kihűlni. Csak ezután szórd meg alaposan porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Libacomb narancssalátával
Libacomb narancssalátával

Éles késsel vagdossuk be a libacomb bőrét, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, hintsük meg sóval és tépkedjük rá a kakukkfű leveleit. Tegyük egy nagy tepsibe b...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Bárányhúsos tekercs levelestésztából
Bárányhúsos tekercs levelestésztából

Elkészítése: A felaprított vöröshagymát kevés vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a húst és erősebb tűzön kifehérítjük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint rozmaringgal ízesítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Marcipános szaloncukor (Bmintbalázs)
Marcipános szaloncukor (Bmintbalázs)

Tedd egy késes aprítógépbe a szeletelt mandulát a kandírozott narancshéjat a porcukor felét és aprítsd fel. Facsard ki a narancs levét, és 25 ml-t egy szűrőn át önts egy kis edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angus hátszín krémes idényzöldségekkel
Angus hátszín krémes idényzöldségekkel

Krémes zöldségek készítésével kezdem: A 15 gerezd fokhagymát a zsiradékban lekonfitálom (1óra alatt 110 fokon és szinte kenhető!). A zöldségeket leblanchirozom sós vízben. A feh...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk