30 dkg vaj,30 dkg kandírozott gyümölcs,25 dkg liszt,25 dkg cukor
10 dkg porcukor,7 tojás,5 dkg mandula,5-10 dkg csokoládé,
1 csomag sütőpor,1 citrom reszelt héja,1 kiskanál fahéj
A kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a vaníliás cukrot vegyítsd a lisztbe, és az olvasztott vajjal, a fahéjjal, valamint a citromhéjjal dolgozd
össze.
Egy őzgerinc formát vajazd és lisztezd ki, majd öntsd bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 30-40 percet. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor fedd le alufóliával. Amikor kész, a tésztát óvatosan borítsd ki a formából, és hagyd kihűlni. Csak ezután szórd meg alaposan porcukorral.
Az élesztőt 2 dl tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot. Átkavarjuk. A felfuttatott élesztőt beleöntjük a lisztbe, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ostyát összetörőm, egy nagy tálba teszem. A kenyérsütőformát kibélelem fóliával. A cukrot, 1 kk sót, vajat és a tojásokat egy lábosba teszem, amennyire lehet, elkeverem. E...
Elkészítési idő: 20 perc+ pihen. Nehézség: KönnyűA krémsajtot a vajjal, cukorral habosra keverjük. Jobb ha géppel mert akkor nem olvad annyira a massza. Ezt a vajas krémet a liszttel és sóval jól összegyúrjuk lisztezett gyúródes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190°C-on. Vajazzunk ki egy 28 cm átmérőjű tortaformát, béleljük ki sütőpapírral, majd annak a tetejét ismét vajazzuk be! Helyezzük a diót konyhai robotgép...
Elkészítési idő: 35+25 perc Nehézség: Nehéz