9 tojás
♦ 9 evőkanál cukor
♦ 9 evőkanál őrölt dió
♦ 9 evőkanál liszt
♦ 1 teáskanál szalalkáli (rózsakő);
a krémhez:
♦ 3 tojás
♦ 15 dkg cukor
♦ 25 dkg vaj
♦ 1 tasak vaníliás cukor;
a grillázshoz:
♦ 15 dkg cukor
♦ 15 dkg őrölt dió.
A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a szalalkálit, a lisztet és az őrölt diót, alaposan összeforgatjuk vigyázva, hogya hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes hőfokon megsütjük. A krémhez a 3 tojást gőz fölött addig verjük a cukorral, amíg jó kemény krémet nem kapunk. Amikor langyosra hűlt, belekavarjuk a vajat és a vaníliás cukrot is. A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a diót, jól összekavarjuk, vizes munkalapra öntjük. Miután kihűlt, sodrófával összetörjük. Éles késsel a megsült lapot kettőbe vágjuk, megkenjük a krém háromnegyedével, a megmaradt krémet rákenjük a felső lap tetejére, és megszórjuk a grillázzsal.
A tejben keverjük el az élesztőt, majd adjuk a liszthez. Tegyük bele a sót, a cukrot, a puha vajat és a tojást is, és nagyon alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk ki. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: 45 minA csokoládét nagyobb darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat és a vanillincukrot. Egy teáskanál segítségével a csokoládét tetszőleges mintázatú szilikon...
Elkészítési idő: 1 óraKeverd össze a tojásokat a felengedett spenóttal, a liszttel, sóval és fokhagymaporral. Öntsd a mssszát egy sütőpapíros tepsibe és süsd meg előmelegített sütőben. Ha kész, borítsd...
Elkészítési idő:a narancslevet felforraljuk, a pektint összekeverjük az édesítőszerrel, majd hozzáöntjük a narancsléhez, de úgy, hogy habverővel folyamatosan, gyors mozdulatokkal simára keverjük....
Elkészítési idő: