menu

Családireceptkönyv.hu

Gröcsi, ünnepi süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


9 tojás
♦ 9 evőkanál cukor
♦ 9 evőkanál őrölt dió
♦ 9 evőkanál liszt
♦ 1 teáskanál szalalkáli (rózsakő);
a krémhez:
♦ 3 tojás
♦ 15 dkg cukor
♦ 25 dkg vaj
♦ 1 tasak vaníliás cukor;
a grillázshoz:
♦ 15 dkg cukor
♦ 15 dkg őrölt dió.

Elkészítés:


A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a szalalkálit, a lisztet és az őrölt diót, alaposan összeforgatjuk vigyázva, hogya hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes hőfokon megsütjük. A krémhez a 3 tojást gőz fölött addig verjük a cukorral, amíg jó kemény krémet nem kapunk. Amikor langyosra hűlt, belekavarjuk a vajat és a vaníliás cukrot is. A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a diót, jól összekavarjuk, vizes munkalapra öntjük. Miután kihűlt, sodrófával összetörjük. Éles késsel a megsült lapot kettőbe vágjuk, megkenjük a krém háromnegyedével, a megmaradt krémet rákenjük a felső lap tetejére, és megszórjuk a grillázzsal.

Gröcsi, ünnepi süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rosé kacsamell sütése
Rosé kacsamell sütése

Először is melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor (zserbó)
Szaloncukor (zserbó)

A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kocsonya.. Valitól!
Kocsonya.. Valitól!

megtisztítottam megmostam és raktam a 10 literes fazekamba...felöntöttem vízzel... itt szeretném megjegyezni, hogy nem használok csap vizet, mert nagyon vízköves és klóros... min...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés tekercs
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Gesztenyés tekercs

A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk – akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne. A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk