-1 Kg savanyú káposzta
-füstölt szalonna vagy sonka ( kihagyható )
-víz
Gyenge rántás:-1 e.k. zsír vagy olaj
-1 e.k. liszt
-pici pirospaprika
Gombóc:-1/2 Kg darált hús
-1 nagy fej dinsztelt hagyma
-12 dkg rizs+só+víz amennyi ellepi=forralni, félrehúzni.
-só, bors, pirospaprika
-1 tojás
-A káposztát -ha nagyon savanyú- átmossuk, felét fazékba rakjuk.
-Rárakjuk a gombócokat és a szalonnát, sonkát majd a káposzta másik felét.
-Felengedjük annyi vízzel amennyi épphogy ellepi, főzzük.
-Ha puha a gombóc és a káposzta sem ropog a gombócokat kiszedjük, a káposztát berántjuk, forraljuk.
-Visszarakjuk a gombócokat és még kb. 5 percig hagyjuk főni.
Tejföllel és kenyérrel tálalhatjuk.
Vegyél annyi és olyan virslit, amilyet és amennyit szeretnél jó sok trappista sajtot hozzá és megfelelő mennyiségű baconbe tekerve a szétvágott sajttal töltött virslit és forró ola...
Elkészítési idő:A húsokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt leszedjük a tetejéről a habot. A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokban, a hagymát egészben beletesszük, sózzuk. Lass...
Elkészítési idő: 120 perc