-1 Kg savanyú káposzta
-füstölt szalonna vagy sonka ( kihagyható )
-víz
Gyenge rántás:-1 e.k. zsír vagy olaj
-1 e.k. liszt
-pici pirospaprika
Gombóc:-1/2 Kg darált hús
-1 nagy fej dinsztelt hagyma
-12 dkg rizs+só+víz amennyi ellepi=forralni, félrehúzni.
-só, bors, pirospaprika
-1 tojás
-A káposztát -ha nagyon savanyú- átmossuk, felét fazékba rakjuk.
-Rárakjuk a gombócokat és a szalonnát, sonkát majd a káposzta másik felét.
-Felengedjük annyi vízzel amennyi épphogy ellepi, főzzük.
-Ha puha a gombóc és a káposzta sem ropog a gombócokat kiszedjük, a káposztát berántjuk, forraljuk.
-Visszarakjuk a gombócokat és még kb. 5 percig hagyjuk főni.
Tejföllel és kenyérrel tálalhatjuk.
A káposztát 10-20 percig főzöm úgy, hogy a víz ellepje, hogy lágy legyen, a kolbásszal együtt. Rántást készítek hozzá, majd ezzel még 5 percig főzöm.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A répák megpucolása, kislyukú reszelővel való lereszelése 2. Tészta készítése rövid keverőmunkával 3. A tészta zsiradékkal kezelt tortaformába töltése, melynek az alsó részér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bőrt a húsokon kárósra beirdal (NO SÓ!!) (A húsig lehetőség szerint nem kell bevágni) Teflon serpenyőt (nem ragad le) szárazon felhevít A húsokat egyenként BŐRÉVEL LEFELÉ bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót,majd összedolgozva 1 órát hűtőben pihentetjük. 3 mm vastagságra nyújtjuk, 200 fokon 8 perc alatt megsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű