menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyapüré


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g burgonya,80 ml 2,8%-os tej,10 g vaj,só,1 csipet szerecsendió (őrölt)

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.A felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.A megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.Hozzáadjuk a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be vele a püré állagát! Majd visszatesszük a tűzre kis lángon és pár másodpercig összefőzzük. Vigyáz könnyen odaég !

Burgonyapüré

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Hógolyótrüffel
Hógolyótrüffel

Az aprósüteményeket dobd aprítógépbe, és aprítsd morzsásra! Add hozzá a krémsajtot, és dolgozd össze azzal is. Az így kapott mixből gyúrj golyókat. A golyókat helyezd sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fűszeres mézes puszedli
Fűszeres mézes puszedli

A tésztához A margarint, mézet felolvasztjuk. A 3 tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, a fél citrom levével és az egész citrom héjával, a narancs héjával meg a tejföllel....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Marcipános karácsonyi kalács
Marcipános karácsonyi kalács

1. A 12,5 deka vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a keserűmandula-olajat, a túrót, a lisztet, a sütőport, ráreszeljük a marcipánt és a tész...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Karácsonyi Beigli Márványos
Karácsonyi Beigli Márványos

Diós és mákos Bejgli Beigli Pozsonyi tészta amit készítünk . Hozzávalók: Az alaptészta, Pozsonyi tészta: 1 kg átszitált finomliszt,40 dkg vaj vagy margarin, aki azt szereti,2 db...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk