Családireceptkönyv.hu

Burgonyapüré


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g burgonya,80 ml 2,8%-os tej,10 g vaj,só,1 csipet szerecsendió (őrölt)

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.A felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.A megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.Hozzáadjuk a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be vele a püré állagát! Majd visszatesszük a tűzre kis lángon és pár másodpercig összefőzzük. Vigyáz könnyen odaég !

Burgonyapüré

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült kacsamell (Szilágyi Balázs)
Sült kacsamell (Szilágyi Balázs)

Először is melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kókusztekercs 2016
Kókusztekercs 2016

Elkészítés: A kekszet összekeverjük a kakaóval, porcukorral, rumaromával, és annyi tejjel, hogy jól formálható masszát kapjunk. A 10 dkg vajat kikeverjük a 15dkg. porcukorral, k...

Elkészítési idő: 1-óra
Nehézség: Könnyű
share
Ostya
Ostya

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk