200 g burgonya,80 ml 2,8%-os tej,10 g vaj,só,1 csipet szerecsendió (őrölt)
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.A felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.A megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.Hozzáadjuk a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be vele a püré állagát! Majd visszatesszük a tűzre kis lángon és pár másodpercig összefőzzük. Vigyáz könnyen odaég !
A habtejszínt tegyük a frigóba, a felveréshez használt üstöt szintén. A tojásokat törjük fel és válasszuk szét a fehérjét és sárgáját. A cukrot a tojássárgával és a vaníliás cuk...
Elkészítési idő:1. A diós töltelékhez felforrósítjuk a tejet egy lábasban, közben jól elkeverjük benne a cukrot. Majd elzárjuk alatta a lángot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az előzőleg megmosott...
Elkészítési idő:Töröljük át a gombák kalapjait papírtörlővel, vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk kis darabokra. Egy kevés olajon pirítsuk két percig a lereszelt zellerszárat. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: