200 g burgonya,80 ml 2,8%-os tej,10 g vaj,só,1 csipet szerecsendió (őrölt)
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk. Egy fazékban felteszünk sós vizet forrni.Míg a víz melegszik, a burgonyákat nagyjából egyforma darabokra kockázzuk.A felaprított burgonyát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb 30 perc alatt puhára főzzük.A megpuhult burgonyát leszűrjük, egy tálba tesszük, és alaposan áttörjük.Hozzáadjuk a vajat, a tej kb felét, és alaposan eldolgozzuk. Végül sóval, szerecsendióval beállítjuk a püré ízét. Figyelem! Lehet, hogy nem lesz szükség az összes tejre, ez mindig a burgonya víztartalmától függ. Ízlés szerint állítsuk be vele a püré állagát! Majd visszatesszük a tűzre kis lángon és pár másodpercig összefőzzük. Vigyáz könnyen odaég !
Mosd meg a mazsolát. Ezután áztasd bele 5-7 percre forró vízbe. Majd daráld le a diót. Öntsd bele egy tálba a kimért kókuszreszeléket, majd tedd hozzá a diót, a narancshéjat, a nar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tepsire zsírpapírt teszünk. Egy edényben fehéredésig kikeverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, utoljára...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA briket töltik Tunéziában hallal, tojással, majd bő olajban kisütik, és ropogós tészta batyu lesz belőle, amit utcai sütőknél is lehet kapni. Ez a változat csirkemellel, sok fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű