Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karácsonyra ♥ Zongorabillentyü


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
♥ TOJÁSHAB:
2 db tojásfehérje (nagy)
25 dkg porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő (el is hagyható)
1/2 teáskanál ecet (10%-os)

Elkészítés:


A darált diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a villával felvert tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Közben, ha nagyon ragadna a kezünkhöz, akkor szórjuk meg kevés liszttel, és úgy gyúrjuk tovább.)
Ezután liszttel alaposan megszórt felületen kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk (jól lisztezzük meg a felületet, mert különben nyújtás közben leragad, és nehezen tudjuk majd felszedni), majd megkenjük a tojáshabbal.
A tojáshabhoz egy keverőtálba tálba tesszük a porcukrot, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és jó habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett, hozzáadjuk először az ecetet, majd az étkezési keményítőt, és további 1-2 percig keverjük, hogy jó kemény habot kapjunk. (Legyünk kitartóak, mert jó néhány percig kell keverni, hogy kellően sűrű habot kapjunk.)
A habot az előzőleg vékonyra nyújtott diós tészta tetejére egyenletesen rákenjük, majd éles késsel vagy derelyevágóval ízlés szerint felszeleteljük.
Ezután egy késsel óvatosan alányúlva, a rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük - egymástól kicsit távolabb.Előmelegített sütőbe tesszük, majd alacsony hőmérsékleten szárítjuk (nem sütjük!) kb. 20-25 percig. (Én légkeverésnél 90 fokon, 20 percig szárítottam.)
Ezután a sütőből kivesszük, és pár percig a tepsin hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük és egészen kihűtjük. Pár perc után, késsel alányúlva, óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról.
A teljesen kihűlt süteményt fogyaszthatjuk azonnal, de száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható .

Karácsonyra ♥ Zongorabillentyü

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikoletta
Zserbógolyó
Zserbógolyó

A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Adrien
Julskinka
Julskinka

1. Sätt ugnen på 125 C. 2. Ta av plasten från skinka, men låt nätet sitta kvar. Torka av skinkan med hushållspapper. 3. Lägg skinkan i en ugnsform med svålen/fettet upp. Stick i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Karácsonyi diós
Karácsonyi diós

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a darált diót, a puha vajat és a tojássárgát. Eldolgozzuk, sima tészta állagúvá, majd félretesszük pihenni. A tepsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásmentes paleo bejgli
Tojásmentes paleo bejgli

1. Összegyúrjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni a tésztát. (ilyen gyúrható legyen az állaga, ha nem ilyen, akkor adjunk még hozzá kókuszolajat, ahogy az összetevőknél írtam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk