A tésztához:
50 dkg reszelt sárgarépa
25 dkg darált dió
5 tojás
20 dkg porcukor
10 dkg liszt
1.5 dl olaj
1 narancs reszelt héja
1 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió
1 csipet só
A krémhez:
25 dkg natúr krémsajt
15 dkg vaj
10 porcukor
1 citrom reszelt héja + lé
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd az olajjal előbbi keveréket hozzáadjuk.
Apránként, laza mozdulatokkal a többi hozzávalót is hozzákeverjük
A kész masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük 160-170 fokon. A formában hagyjuk kihűlni.
A cukormázhoz a 15 dkg porcukrot 2 ek narancslével simára keverjük, és a kihűlt tortára kenjük. Megszilárdulás után narancshéj szeletekkel díszítjük.
Legjobb, ha a tortát a felszolgálás előtti napon sütjük meg. Több napig is eláll.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24 cm
krém
A marscaponát a vajjal cukorral citrommal és héjával habosra keverjük
Először málnapürét készítek. A vizet és a cukrot felforralom, majd kihűtöm. A cukorszirupot, a málnát és a citromlét leturmixolom, majd átpasszirozom, és kimérem a szükséges mennyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA CSIRKECOMBOKAT BESÓZZUK...A TEJBEN MEGÁZTATJUK A ZSEMLÉKET....A MARGARINT ÖSSZEKEVERJÜK AZ OLAJJAL ÉS A KOCKÁRA VÁGOTT VÖRÖSHAGYMÁT ÜVEGESRE PÁROLJUK MAJD HOZZÁ ADJUK A PETREZSEL...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffinokhoz a tojást habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a tej, az olaj, a vaníliaesszencia, utána pedig a liszttel elkevert kakaópor, sütőpor és fahéj. Egy alapos kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre. A marcipánt kis kockákra vágjuk vagy a reszelő durva fokán lereszeljük. A tejet és a tejszínt összeöntjük, megmelegítjük, hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű