menu

Családireceptkönyv.hu

Skót tojás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomra darált sertéshús
. fél fej nagyon finomra vágott vöröshagyma
. só
. őrölt bors
. kevés pirospaprika
. egy mokkáskanál mustár

. 3 kisebb főtt tojás
. 2 egész tojás
. zsemlemorzsa
. néhány evőkanál liszt
. olaj a sütéshez

Elkészítés:


A skót tojáshoz 3 tojást négy percig főzzük, ennyi idő alatt a fehérje már megkeményedik, a sárgája viszont kissé lágy marad. Érdemes ehhez kis méretű tojásokat beszerezni, már ha nem akarunk majd hatalmas méretű skót tojásokat a tányérunkon. Ha letelt a négy perc, hűtsük le a tojásokat, majd hámozzuk meg őket. A darált húsból készítsünk ízesített masszát a fűszerekkel. A skótok egyébként kész kolbászhúst használnak hozzá,ki lehet azzal is próbálni! Ez egy klasszikus fasírt alap, de nem lazítjuk sem áztatott kenyérrel, sem zsemlemorzsával, valamint mindenki ízlése szerint változtathat a fűszerezésen!
A főtt tojásokat csomagoljuk be a húsmasszába. Nedves tenyérrel ez viszonylag egyszerűen fog menni. Ügyeljünk rá, hogy a húsmassza mindenhol betakarja a tojást.
A klasszikus módon panírozzuk be (lisz-tojás-zsemlemorzsa) a tojásokat, majd süssük ki őket olyan serpenyőben, amibe viszonylag magasan tudunk olajat tölteni. Ehhez célszerű valami kisebb edényt választani, hogy ne kelljen felhasználnunk egy liter olajat. A forró olajban süssük szép barnára a tojásokat, de ügyeljünk rá, hogy a húsmassza teljesen átsüljön, ne csak a panír piruljon meg.

Skót tojás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pudingos vaníliakrém tortába, süteménybe
Pudingos vaníliakrém tortába, süteménybe

A két csomag pudingport a 2 ek lisztet és a cukrot egy tálba készítem, és apránként elvéve a kimért 5 dl tejből, csomómentesre keverem. A maradék tejet egy edényben melegítem, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
 Göngyölt karaj szezámmagos bundában
Göngyölt karaj szezámmagos bundában

A póréhagymát, paprikás szalámit és a kaliforniai paprikát vékonyabb csíkokra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A csíkokra vágott hozzávalókat összedolgozzuk a sa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Házi BBQ szósz és csirkenyárs
Házi BBQ szósz és csirkenyárs

A ketchupot az almaecettel összekeverjük, beletesszük a nádcukrot és forraljuk. A hőt kicsit alacsonyabbra vesszük, ekkor hozzáadunk két evőkanál mustárt, pár csepp Worcestershire...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hógolyótrüffel
Hógolyótrüffel

Az aprósüteményeket dobd aprítógépbe, és aprítsd morzsásra! Add hozzá a krémsajtot, és dolgozd össze azzal is. Az így kapott mixből gyúrj golyókat. A golyókat helyezd sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk