1 kg krumpli,25 dkg tészta,1 fej vöröshagyma (nagyobb)
1 kanál zsír vagy 2 ek olaj,2 kk pirospaprika,só,bors
csemegeuborka
A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítem sóval, borssal és főzöm.
Amikor már puha, összetöröm krumplitörővel, de úgy, hogy darabok maradjanak azért benne, ne legyen teljesen pépes.
Közben kifőzöm a tésztát, de nem teljesen puhára, hogy a krumpli szaftjából még tudjon beszívni nedvességet, vagyis finom ízeket.
A tésztát a tört krumplihoz keverem, és lefedve hagyom állni fél óráig. Tálaláskor a tányéron még megszórom borssal. A savanyú uborka kötelező hozzá.
A húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük. A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon kívül - egy tálba tesszük! Jól összekeverjük! A hússzeleteket (nem kell ki kl...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat össze elegyítjük,3 részre osztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra Az első lapot lisztezett deszkán,vany nyújtólapon kinyújtjuk a tepsi nagyságára amit előzőleg...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tojások sárgáját habosra kevered a cukorral, vízzel, és a kakaókkal, majd a végén beleteszed a kemény habbá vert tojásfehérjét. (a fehérjét érdemes villával belekeverni a masszáb...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElkészítése: Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű