menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes - narancsos csirke


Írta:

Elk. idő: kb 65 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A csirkéhez

2 db csirkemell (csontos) (bőrös vagy csirkecomb)
só ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

Az öntethez

10 dkg vaj (vagy margarin)
3 ek méz
2 narancsból nyert narancslé

Elkészítés:


A megtisztított, szárazra törölt egész csirkemelleket megsózzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit vékonyan kivajazunk és belefektetjük a csirkehúsokat.
A vajat felolvasztjuk, belekanalazzuk a mézet és hozzáadjuk a narancs levét. Összeforraljuk az öntetet és a húsra öntjük.
A sütőedényt letakarjuk alufóliával és 200 fokon 30-35 percig sütjük a csirkét. Ezt követően levesszük az alufóliát , 180 fokra vesszük sütőt, és további 25-35 percig sütjük a húst, de közben gyakran locsolgatjuk a mézes narancsos öntettel.
Amikor szép borostyánszínű, mázas lesz a csirkénk, elkészült, kivehetjük a sütőből. 10 perc pihentetés után tálalhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180°C

Mézes - narancsos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nagy István / akik szeretnek kenyeret sütni
Nagy István / akik szeretnek kenyeret sütni

www.facebook.com/photo.php?fbid=1474435332592029&set=oa.1286845924726981&type=3&theater

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkeragu leves zabgaluskával
Csirkeragu leves zabgaluskával

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Sült libacomb Márton napra
Travnev-Nagy Andrea Kedvelnék
Sült libacomb Márton napra

A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzu...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Réffy
Pulykamell aszalt szilvával
Pulykamell aszalt szilvával

A húst hosszanti irányban négy centiméterenként kicsit bevágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. Tetszés szerint egyéb fűszer is használható (pl. rozmaring, bazsalikom). A vágá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk