A csirkéhez
2 db csirkemell (csontos) (bőrös vagy csirkecomb)
só ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
Az öntethez
10 dkg vaj (vagy margarin)
3 ek méz
2 narancsból nyert narancslé
A megtisztított, szárazra törölt egész csirkemelleket megsózzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit vékonyan kivajazunk és belefektetjük a csirkehúsokat.
A vajat felolvasztjuk, belekanalazzuk a mézet és hozzáadjuk a narancs levét. Összeforraljuk az öntetet és a húsra öntjük.
A sütőedényt letakarjuk alufóliával és 200 fokon 30-35 percig sütjük a csirkét. Ezt követően levesszük az alufóliát , 180 fokra vesszük sütőt, és további 25-35 percig sütjük a húst, de közben gyakran locsolgatjuk a mézes narancsos öntettel.
Amikor szép borostyánszínű, mázas lesz a csirkénk, elkészült, kivehetjük a sütőből. 10 perc pihentetés után tálalhatjuk.
sütési hőfok: 180°C
www.facebook.com/photo.php?fbid=1474435332592029&set=oa.1286845924726981&type=3&theater
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzu...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA húst hosszanti irányban négy centiméterenként kicsit bevágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. Tetszés szerint egyéb fűszer is használható (pl. rozmaring, bazsalikom). A vágá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű