Családireceptkönyv.hu

Forgács fánk *


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6 tojás
2 dl tejföl
50 dkg liszt
2 ek cukor
2 ek rum (elhagyható)

Elkészítés:


Hozzávalókat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, felvágjuk, zsírban kisütjük, melegen porcukorral megszórjuk.

Forgács fánk *

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásos kolbászos fasirt-tekercs
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Tojásos kolbászos fasirt-tekercs

A húshoz hozzáadom a leírásban említetteket és jól összedolgozom. Sütőpapíron 1 cm vastagságú négyzetet formálok vizes kézzel. A kemény tojásokat ráreszelem 1 rúd/ 3 db + kolbász...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szaloncukor (Rumos diós)
Szaloncukor (Rumos diós)

A lényeg, hogy a hozzávalókat mind összegyúrjuk, formázható masszát kapjunk és kis ovális darabkákat gömbölygessünk. Csokiba mártjuk: Jó minőségű csokoládét használjunk, mert tem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Mézes kalács
Mézes kalács

Tészta Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát ne...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Zserbógolyó
Zserbógolyó

A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk