Családireceptkönyv.hu

Forgács fánk *


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6 tojás
2 dl tejföl
50 dkg liszt
2 ek cukor
2 ek rum (elhagyható)

Elkészítés:


Hozzávalókat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, felvágjuk, zsírban kisütjük, melegen porcukorral megszórjuk.

Forgács fánk *

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kinder szelet
Kinder szelet

A tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet. Mikor a massza kihűl, kétfelé vessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros Bejgli
Szilvalekváros Bejgli

Egy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt. A tejfölt, a zsírt, a tojást, a cukrokat és a sót alaposan összekeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas almaleves sült almával
Fahéjas almaleves sült almával

Az almát meghámoztam, magházát eltávolítottam, kockára vágtam. Egy nagy fazékban feltettem főni a vízzel és a cukorral. Forrástól számítva kb. 20 percig főztem, majd beleöntöttem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Töltelékek
Töltelékek

Összekeverjük a tejet, cukrot, mézet, citromhéjat. Összefőzzük. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a diót/mákot. Ízlés szerint a mazsolát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk