Családireceptkönyv.hu

Az igazi magyar halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,6 kg ponty, 5 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 evőkanál édesnemes, pirospaprika

Elkészítés:


A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

Az igazi magyar halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Juhsajtos töltött padlizsán, csípős paradicsomszóssz
Juhsajtos töltött padlizsán, csípős paradicsomszóssz

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A padlizsánok szárát levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Éles késsel rombusz alakban beirdaljuk a húsát, úgy, hogy a padlizsán “kerete” ép mara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puha mézes! Pihentetés nélküli - azonnal
Puha mézes! Pihentetés nélküli - azonnal

A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát...

Elkészítési idő: 135perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nutellás napraforgó kalács
Nutellás napraforgó kalács

A tésztához az élesztőt egy kistányérba morzsoljuk, a 6 dkg cukorból egy kiskanálnyit rászórunk, majd 1 dl langyos tejet öntünk rá. Meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztet egy...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csésze díszítésű sonkatorta
Csésze díszítésű sonkatorta

1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk, még melegen hozzákeverjük a zselatint. Hozzákeverjük a felaprított lilahagymát, az uborkát, az apróra vágott főtt sárgarépát, a zöldborsó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk