1,6 kg ponty, 5 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 evőkanál édesnemes, pirospaprika
A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.
A mazsolát keverjük össze a rummal, hagyjuk pár órát állni, hogy magába szívja, majd csepegtessük le. ( Érdemes a sütés előtti estén összekeverni, és egy éjszakát állni hagyni.)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék összeállításával kezdjük a pulyka sütést. Először egy szikkadt zsemlét felkarikázunk, megpirítjuk, majd egy tálba helyezve apró darabokra tépkedjük, leöntjük egy kevés t...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA lazacpatkókat leöblítjük, meghintjük néhány csepp citromlével (ez különösen fontos a lazac esetében, mert egyfelől nagyon átható a szaga, másfelől törékeny a húsa, és a citrom me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyakakat alaposan megtisztítjuk. Egy serpenyőben kevés libazsíron, 2 evőkanálnyi vizet hozzáadva a libamájat megsütjük. Ha ez kész, burgonyatörővel összetörjük, hozzáadjuk a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes