Családireceptkönyv.hu

Az igazi magyar halászlé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,6 kg ponty, 5 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 evőkanál édesnemes, pirospaprika

Elkészítés:


A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

Az igazi magyar halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szalonnába gönygyölt, grillezett spárga sajtszósszal
Szalonnába gönygyölt, grillezett spárga sajtszósszal

A spárgákat megmosom, a az egyik kezemmel megfogom középen a másikban a vastagabbik végén és meghajlítom a spárgát, míg el nem törik. Ez a legbiztosabb módja, hogy megszabaduljunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilvás csirkemell baconbe tekerve
Aszalt szilvás csirkemell baconbe tekerve

A megtisztított mellek hosszabbik oldalán egy éles késsel zsebet készítünk, amit bedugdosunk aszalt szilvával. A megtöltött husikat megszórjuk sóval és tekerünk rá kevés borsot. Mi...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Diós-kekszes retro süti
Diós-kekszes retro süti

A dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük. A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Diós padlizsántekercs gránátalmával
Diós padlizsántekercs gránátalmával

A padlizsánt hosszában hajszál vékony szeletekre vágjuk (a két szélét, amit már nem lehet szeletetelni, apróra fölkockázzuk). Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk. Ebbe tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk