Családireceptkönyv.hu

Bejgli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta
20 dkg mandulaliszt
30-40 g eritrit
2 tojás (1db a tésztába, 1db a kenéshez)
90 g kókuszzsír
csipet szódabikarbóna A szódabikarbóna csak sav jelenlétében egészséges! ezért kell bele vmi savas is
Diós töltelék
15 dkg darált dió
3 ek eritrit
Fél tk őrölt fahéj
1 tk vanília kivonat
1 ek reszelt narancshéj (vagy citrom, mert abból könnyebb kezeletlent találni)
2 ek mazsola
1,5 dl víz
Mákos töltelék
15 dkg darált mák
2 ek kókuszzsír
3 ek eritrit
1 ek reszelt narancshéj (vagy citrom, mert abból könnyebb kezeletlent találni)
2 ek mazsola
kb. 1 dl víz

Elkészítés:


Töltelék
A töltelékek hozzávalóit egy lábosban összekeverjük, és folyamatosan kevergetve jól felmelegítjük. Ez intenzívebb ízt ad a tölteléknek. A kész masszát akár egy éjszakára is félretehetjük, így a mazsola is jól megszívja magát.
Tészta
A mandulalisztet, az eritritet és a tojást még felhasználás előtt hűtsük le, a kókuszzsírt pedig tartsuk szobahőmérsékleten (ne legyen betonkemény, de olvadt sem, a vajhoz hasonló állagra van szükség a gyúráshoz). A tészta hozzávalóit először villával dolgozzuk össze, és amikor már morzsalékosra összeállt a tészta, akkor nyúljunk bele kézzel, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen ideje felmelegedni. Kinyújtásig tegyük vissza a tésztát a hűtőbe. Majd terítsünk ki egy sütőpapírt, és arra nyújtsuk ki vékonyra a tésztát. Kenjük rá a tölteléket, majd a tésztát hajtsuk be a végeken, és a sütőpapír segítségével tekerjük fel. Végül helyezzük a bejglirudat a tepsibe úgy, hogy a sütőpapír alatta maradjon. Kenjük meg az összekevert tojással többször is, majd alaposan szurkáljuk meg a tésztát egy hústűvel, hogy elkerüljük a tészta kirepedését. A bejglit 170-180 fokon süssük meg. Kb. fél óra alatt lesz készen (ha úgy látjuk jónak, a sütés eleje felé még egyszer megkenhetjük tojással). Ha kihűlt a tészta, minél vékonyabb és élesebb késsel vágjuk fel a tálaláshoz.

Bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós szeletek Évi kedvence
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Diós szeletek Évi kedvence

Először a tojásfehérjét verjük habbá. Majd a cukrot verjük bele a havat, egyenként hozzáadjuk a sárgáját. Végül a diót, sütőport és a lisztet keverjük össze. Egy kis rumot tehetünk...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi kalácskoszorú
Karácsonyi kalácskoszorú

Fél bögre tejben kis cukorral és liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejben elkeverjük a többi cukrot, a tojássárgáját, a sót és négy evőkanál olajat. A felfuttatott élesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karácsonyi Desszertek 2015
Karácsonyi Desszertek 2015

1. Menj el a város legjobb cukrászdájába. 2. Állj sorba 3,5 órát 3. Költs el sok pénzt 4. Utána még ugorj be pár boltba (sorrendben: Penny, Aldi, Lidl, Tesko, Spar, CBA...)...

Elkészítési idő: 9 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Zserbótekercs
Zserbótekercs

Elkészítés A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a lang...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk