Családireceptkönyv.hu

Ünnepi pezsgőkrémes torta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 18+
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



300 g liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
150 g puha vaj
140 g kristálycukor
4 tojásfehérje
300 ml száraz pezsgő

6 tojássárgája
150 g kristálycukor
300 ml száraz pezsgő
425 g mascarpone

15 dkg áfonyalekvár

Elkészítés:


A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk.

A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat és a cukrot. A tojásfehérjéket egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a pezsgőt és a lisztes keveréket váltakozva, három-négy lépésben. A masszát az előkészített formába öntjük és 35 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A pezsgőkrémhez a tojássárgáját és a cukrot egy nagy tálba tesszük, amit vízgőz fölé helyezünk. Habverővel elkezdjük habosítani, majd folyamatosan, vékony sugárban hozzáadagoljuk a pezsgőt. Egészen addig verjük a gőz felett, amíg stabil, kemény habot kapunk. Levesszük a gőzfürdőről és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét habverővel habosra verjük és a kihűlt pezsgőhabbal összeforgatjuk: először néhány kanálnyit a pezsgőhabből a mascarponéhoz keverünk, hogy fellazítsuk, majd a fellazított mascarponét a pezsgőhabhoz adjuk és lágyan összeforgatjuk.

A kihűlt tortalapot visszatesszük a tortaformába, megkenjük lekvárral és ráöntjük a pezsgőkrémet. Mélyhűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni. Szeletelés előtt a hűtőben kiengedjük, amíg éppen vágható lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ünnepi pezsgőkrémes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek, Torták, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcskenyér:
Gyümölcskenyér:

A vajat a cukorral jó habosra kikavarjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, a gyümölcsöket és végül a tojásfehérje felvert habját. Hosszúkás tepsit kibélelünk s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal
Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal

A halszeleteket enyhén besózzuk, és félretesszük. A rizs főzése közben egy másik edényben olajat melegítünk, hogy épp ellepje majd a halszeleteket, és amikor forró, finoman berakju...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fehérvári szelet, nálunk ez nagy kedvenc.
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Fehérvári szelet, nálunk ez nagy kedvenc.

Az ostyát összetörőm, egy nagy tálba teszem. A kenyérsütőformát kibélelem fóliával. A cukrot, 1 kk sót, vajat és a tojásokat egy lábosba teszem, amennyire lehet, elkeverem. E...

Elkészítési idő: 20 perc+ pihen.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ELEFÁNTKÖNNYCSEPP ” KEKSZ
ELEFÁNTKÖNNYCSEPP ” KEKSZ

- A tésztához, összegyúrjuk a kakaópor kivételével a hozzávalókat, majd a tészta 2 / 3 - ad részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport is. - Mindkét tésztagombócot tegyük hűtőbe legalább f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk