A tésztához:
20 dkg vaj
30 dkg rétesliszt
1 dl víz
1 ek. ecet
csipet só
Továbbá:
0,5 kg csirkemáj
olaj
10 dkg Fekete erdő sonka szeletek
5 cikk puha sajt
paprikakrém
őrölt bors
1 fej vörös hagyma
A tészta lekenéséhez:
1 db tojás
A salátához:
1 doboz zöldségmix
1/2 tubus majonéz
3 dl tejföl
őrölt bors
1 tk. mustár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az étel készítése előtti napon,folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük pihenni.
A finomra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük,rátesszük a kisebb darabokra vágott csirkemájat,ízesítjük borssal ,a sütés végén paprikarémet is hozzá adjuk.
Készre sütjük.
A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk,a Fekete-erdő sonka szeletekkel kirakjuk,a sajttal megkenjük,a csirkemájat szorosan egymás mellé rátesszük,
tésztát feltekertem.
Tojással lekentem,szezámmaggal megszórtam és szép aranysárgára megsütöttem.
A tejfölt,majonézt,borssal,mustárral elektromos keverővel simára kevertem és a vegyes zöldséget hozzá kevertem.
Az összes hozzávalót összegyúrjuk és pihentetjük a tésztát hűvös helyen legalább 2 órát. A vágóval kekszkarikákat vágunk ki, majd mintázzuk meg őket a pecséttel. 160 °C-ra előmeleg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Ezután a megtisztított zöldségekkel együtt egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, fűszerezzük és fedő alatt las...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 narancsot megfőzök, 3x váltott vízben, 3x 15 percig Ha megfőtt, leturmixolom, összekeverem 5 tojással, 18 dkg cukorral, hozzáadom a lisztet és sütőport, valamint a kandírozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz