Családireceptkönyv.hu

Farsangi Fánk


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 dl tej
3 tk cukor
3 dkg élesztő
4 tojás
csipet só
7-8 dl liszt
4 ek olvasztott vaj
Olaj

Elkészítés:


1 dl tejben felfuttatjuk a 3 dkg élesztőt a 3 tk cukorral.
A 4 tojás sárgáját, a csipet sóval, 2 dl tejjel, 4 ek olvasztott vajjal, a felfutott élesztős keverékkel és apránként adagolva a 7-8 dl liszttel összekeverjük.
Jól összegyúrjuk. Kb. 1 órát kelesztjük.
Forró, bő olajban sütjük!

Farsangi Fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós-narancsos szaloncukor
Diós-narancsos szaloncukor

Leírás Ha magunk készítjük a karácsonyi szaloncukrot, sok sok aromától, színezéktől és állományjavító adaléktól kímélhetjük meg magunkat! Az eredmény pedig sokkal finomabb, mint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas csillagok
Fahéjas csillagok

2 tojásfehérjét kezdjünk el felverni egy csipet sóval. A hab legyen egészen kemény. Csak ezután adjuk hozzá az őrölt mandulát és fahéjat. Ennél a fázisnál már ne használjunk habver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsamell fügés mártással
Kacsamell fügés mártással

A kacsamell bőrén éles késel csíkokat metszünk úgy, hogy a hús ne sérüljön meg alatta. Sóval és a kakukkfű felével bedörzsöljük,majd egy forró serpenyőben, bőrrel lefelé, kb 3-4 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Empanadas
Empanadas

Az empanadast, a hússal töltött tésztabatyut Dél-Amerika valamennyi országában nemzeti eledelként tartják számon. Mind a tészta elkészítésének, mind pedig a belevaló töltelékeknek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk