7 dl konyak
3 vaníliarúd
1 kk. mézes fűszerkeverék
15 dkg méz
2 dl 30%-os tejszín
A vaníliarudakat hosszában kettéhasítjuk, kikaparjuk a magjait és a fűszerkeverékkel együtt a tejszínbe tesszük. Óvatosan felforraljuk és ha már langyosra hűlt belekeverjük a mézet, végül hozzáöntjük a konyakot. Kiszedjük a vaníliarudakat (porcukorba téve állítólag még jól átjárja) és a mézes likőrt üvegekbe öntjük. Pár nap alatt összeérnek benne az ízek.
A tejszín miatt én ezt hűtőben tároltam, fogyasztás előtt előbb kivettem, hogy kicsit melegedjen és jól össze kell rázni.
A mazsolát beáztatjuk forró vízbe 15 percre. Ezután a vizet leöntjük, botmixerrel pépesítjük és a diós keverékkel összedolgozzuk. Formázzuk és éjszakára hűvös helyre rakjuk, másnap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelékek elkészítése: Először a töltelékeket készítjük el, mert ki kell hűteni. Mákos: A vizet a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot, darált kekszet vagy zsemlemo...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: Közepes1. Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe, összekeverem és kb. 10 percig futtatom. 2. A lisztet összekeverem a sóval és a reszelt sajttal, majd elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesFőpróba karácsony előtt: 7 fejedelmi húsétel http://receptneked.hu/cikkek/foproba-karacsony-elott-7-fejedelmi-husetel/
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz