7 dl konyak
3 vaníliarúd
1 kk. mézes fűszerkeverék
15 dkg méz
2 dl 30%-os tejszín
A vaníliarudakat hosszában kettéhasítjuk, kikaparjuk a magjait és a fűszerkeverékkel együtt a tejszínbe tesszük. Óvatosan felforraljuk és ha már langyosra hűlt belekeverjük a mézet, végül hozzáöntjük a konyakot. Kiszedjük a vaníliarudakat (porcukorba téve állítólag még jól átjárja) és a mézes likőrt üvegekbe öntjük. Pár nap alatt összeérnek benne az ízek.
A tejszín miatt én ezt hűtőben tároltam, fogyasztás előtt előbb kivettem, hogy kicsit melegedjen és jól össze kell rázni.
Így készült: A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan össze vegyítettem, hidegre tettem.3 dabra osztottam A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 2 cipóra oszt...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét a babérlevéllel együtt puhára főzzük. A kolbászt aprítógépben összeaprítjuk, vagy darálóval ledaráljuk. Ha a lencse megfőtt, lecsepegtetjük és kihűtjük, majd a kolbászhú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA dióbelet durvára felvágjuk. A tojás fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, pár percig tovább verjük, majd az ecetet is hozzáadjuk és addig verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű