30 dkg rizs
1 hagyma
15 dkg bébirépa
15 dkg zöldbab (mirelit)
10 dkg zöldborsó (mirelit)
10 dkg kukorica (konzerv)
30 dkg kolbász
1 teáskanál bazsalikom
só, bors
olaj
A rizst a megszokott módon megfőzzük, majd félretesszük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is. Amikor a kolbász elkezd pirulni, a zöldségeket is belekeverjük, 2-3 percig pirítjuk, majd fűszerezzük. A rizst egy kiolajozott, hőálló edénybe tesszük, ezután hozzákeverjük a kolbászt és a zöldségeket is, majd 180 fokos sütőben 10-12 percen át pirítjuk és melegen tálaljuk.
A csirkeszárny két végét akasszuk össze háromszög formába. Sózzuk a szárnyakat, csorgassunk rá mézet, egy zöldcitrom levét, szójaszószt és jól forgassuk össze. Hagyjuk állni a pácb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél bögre tejben kis cukorral és liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejben elkeverjük a többi cukrot, a tojássárgáját, a sót és négy evőkanál olajat. A felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 4 egész tojást habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és azzal is jól kiekeverjük. A száraz összetevőket alaposan elkeverjük egymással, majd hozzáad...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a sütőporral elvegyített...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű