25 dkg lisztet
25 dkg margarin
12 dkg diót
1 csomag vaníliáscukrot
1 tojássárgája
25 dkg lisztet 25 dkg margarinnal elmorzsolunk.
Hozzáadjuk 12 dkg diót, 1 csomag vaníliáscukrot, 1 tojássárgáját, és összedolgozzuk.
30 percig hűtőbe tesszük, majd 3 mm vastagságú nyúktjuk, kiszaggatjuk.
190 fokon megsütjük
A tojást habosra keverjük a cukorral. Belevegyítjük a fűszereket, az aromákat, majd hozzáadjuk a mandulát, a mazsolát és a narancshéjat is. Az így kapott masszából vizes kézzel na...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sóval tálba öntjük, közepébe fészket készítünk. Rászórjuk a cukrot, langyos tejet öntünk hozzá, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor ez megkelt, az olajjal és a maradé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A megpucolt zöldségeket vágjuk fél karikára, a hagymát apróra. Kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a zöldségeket, pár percig pirítsuk, maj...
Elkészítési idő: 35 min Nehézség: KönnyűEgy edénybe mérjük a vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tejszínt, majd gyakori kevergetés mellett kb. 30 percig, alacsony lángon hagyjuk, hogy besűrűsödjön az alap. Nem szabad túl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű