Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg margarin, 1 kanál zsír, 3 db tojás, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 csomag. vaníliacukor, tej
Elkészítés: A hozzávalókból lágy tésztát készítünk, és molnárkalács sütőben kisütjük.
Töltelékek elkészítése: Először a töltelékeket készítjük el, mert ki kell hűteni. Mákos: A vizet a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot, darált kekszet vagy zsemlemo...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: KözepesA húsokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt leszedjük a tetejéről a habot. A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokban, a hagymát egészben beletesszük, sózzuk. Lass...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével (leveskockából is csinálhatjuk). Fehér borssal és sóval íze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. Kiszaggatjuk: fej, orr, fülek. Összeállítjuk. Megkenjük tojással, rárakjuk a szemeket, orrlyukakat. Megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű