Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sült kacsamell (Szilágyi Balázs)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 db kacsamell (fejenként 1 db)

Bors

Elkészítés:


Először is melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de vigyázz, hogy a húst ne sértsd meg.
Kacsamell sütése 1 - bőre bevágva
Vágd be a kacsamell bőrét
Sózd és borsozd ízlés szerint. A tökéletes sült kacsamell nem igényel más fűszert. (Én csak a hús oldalát szoktam fűszerezni, de lehet a bőrét is.)
Tedd a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé a hideg serpenyőbe. Kapcsold be a lángot közepesre. Nem szükséges plusz zsiradék hozzá!
6-8 percig süsd a kacsamelleket a bőrös oldalukon, amíg a bőr szép aranybarnára sül. Időnként öntsd le róla a zsiradékot (vigyázz: nagyon forró!)
A bőrös felével lefelé kezdd sütni 6-8 percig
Fordítsd meg a melleket, és süsd 30 másodpercig a húsos oldalukon.
Tedd be a sütőbe, húsos felével lefelé, és süsd ízlés szerint. A sütési idő az alábbiak szerint változik:
Rare: 10 perc
Közepes (rosé, rózsaszín): 15 perc
Teljesen átsütve: 18 perc
Vedd ki a sütőből, és 10 percig hagyd a kacsamelleket pihenni.
Minden sült hús, így a kacsamell egyik titka, hogy legalább 10 percig hagyjuk pihenni, miután elkészült. Így a hús omlós, szaftos marad.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Fejenként 1 db kacsamellet számolj
♥A kacsamellet mindenképp frissen tálald, vagyis közvetlenül a fogyasztás idejére legyen kész. Ilyenkor ropogós a bőre, omlós a húsa.

Sült kacsamell (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pulyka fahéjjas sült almával
Pulyka fahéjjas sült almával

A pulykahúst megmossuk, bekenjük a fűszerekkel és olajjal kikent sütőtálba tesszük. Beborítjuk a vékonyra szelt baconnal. A megtisztított lilahagymát negyedekre vágjuk és körberakj...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Havas kunyhó
Havas kunyhó

Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk! Elkészítés: (nekem 15 db kunyhóm lett) 1. Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe belet...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÁZI KENYÉR – dagasztás nélkül
HÁZI KENYÉR – dagasztás nélkül

Egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, élesztőt, sót. Adjunk hozzá 400 ml vizet, és keverjük jól el. A tészta ragacsos lesz, de ez ne zavarjon. Egy másik kelesztő edényt vékon...

Elkészítési idő: 15
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

A töltelékhez valókat (1 - 6. tétel) összegyúrjuk, a fejes káposztáról a leveleket leszedjük, a középső eret a levélről lefaragjuk. A levelekbe kis maroknyi tölteléket teszünk. A l...

Elkészítési idő: 2 - 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk