Tésztához:
15 dkg cukor
2 ek méz
2 tojás
2 ek tej
5 dkg vaj
Szárazanyag: 40 dkg liszt, kis kanál szódabikarbóna.
Krémhez:
főzött rész:
0,5 l tej
3 púpozott ek búzadara
csipet só
hűlés után:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
Savanykás lekvár
Tetejére csokimáz:
2 ek víz
10 dkg procukor
2 dkg kakaópor szitálva
löttyintésnyi olaj
A tésztához valókat a szárazanyagok kivételével összekeverem és gőz felett 15 percig főzöm. Még forrón összekeverem a szárazanyagokkal és még melegen 4 lapot nyújtok belőle, amit a tepsi hátán 200 fokon pár perc alatt megsütöm. Vigyázat, gyorsan megég!
A krém hozzávalóiból sűrű krémet főzök és hagyom teljesen kihűlni. Lefedem, hogy ne bőrösödjön be.
Hűlés után kihabosítom a vajat a porcukorral és a kihűlt krémet is hozzáhabosításom.
Összeállítás:
Alsó lapra a krém felét teszem, középsőre lekvárt, a harmadikra a krém másik felét. A legfelső lapot csokimázzal fedem be, amihez az alapanyagokat összefőzzük és rásimítjuk.
Egy napot hagyjuk állni és puhulni.
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben habverővel jól dolgozd össze a tejet, a tojást és az olvaszto...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűDarabold fel az aszalt gyümölcsöt, majd keverd el a mazsolával, a mandulával, a liszttel, az élesztővel, egy teáskanál sóval, egy teáskanál cukorral és másfél deci meleg vízzel, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótleveleket rövid ideig forró vízben főzzük, majd leszűrve hideg vízbe tesszük, sokkoljuk. Az üvegtésztát 5 perc alatt kifőzzük a spenót főzővizében. Ha megfőtt, szezámolajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet a cukorral felolvasztjuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket, a szódabikarbonát, és jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes