Tésztához:
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 evőkanál porcukor (70 g), ½ citrom leve, ½ csomag sütőpor, 4 db tojássárgája
Töltelékhez:
25 dkg porcukor, 25 dkg darált dió, 4 db tojásfehérje, kb 20 dkg házi baracklekvár
A liszthez adjuk a porcukrot, összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk citrom levét, az átszitált sütőport és a tojások sárgáját, majd összegyúrjuk.
A kosárkaformát vajjal jól kikenjük. Figyeljünk oda rá, mert ha nem jól kenjük ki, nehezen jön ki a sütemény a formából.
Elkészítjük a tölteléket.
A darált dióval összekeverjük a porcukrot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt óvatosan a dióba forgatjuk.
Golyókat formázunk a tésztából és a formába nyomkodjuk egyenletesen.
Ebbe egy kávéskanálnyi baracklekvárt teszünk, majd egy kanál segítségével, a diós habbal betakarjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt világosbarnára sütjük.
Ha megsültek, pár percig hagyjuk a formákban hűlni, majd kivesszük a formából.
Nehéz neki ellenállni, hogy azonnal ne essünk neki, de vigyázzunk, mert a lekvár sokáig forró a belsejében.
Először a tojásfehérjét verjük habbá. Majd a cukrot verjük bele a havat, egyenként hozzáadjuk a sárgáját. Végül a diót, sütőport és a lisztet keverjük össze. Egy kis rumot tehetünk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesEgy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a darált diót, a puha vajat és a tojássárgát. Eldolgozzuk, sima tészta állagúvá, majd félretesszük pihenni. A tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 80 °C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. 2. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. (1 db toj...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz