menu

Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor (kókuszos-mandulás)


Írta:

Adag: 30 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 g blansírozott mandula
40 g kókuszreszelék
80 g cukor
1 kávéskanál magolaj (mogyoró, dió pl.)
100 g fehér csokoládé
Bevonáshoz:
200 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal) - de akár fehér csokoládéval is bevonhatjuk

Elkészítés:


A mandulát és a kókuszreszeléket külön-külön sütőpapírra terítve 180°C fokra előmelegített sütőben aranybarnás színűre pirítjuk. Vigyázzunk, a kókuszreszeléknek elég csak pár perc, hamarabb megpirul, mint a mandula, így azt előbb ki kell venni a sütőből.
A cukrot karamellizáljuk, majd a karamellbe belekeverjük a megpirított mandulát és kókuszreszeléket. Sütőpapírra terítve hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt, S-késes aprítógépbe adagoljuk nagyobb darabokra törve, és hozzáadjuk az olajat. Az aprítógépet pulzálva járatva addig aprítjuk, míg a mandula és a kókusz természetes olajtartalmát kiengedve egynemű masszává áll össze. Ez kb. 10 percig tart, közben időnként meg kell állítani a gépet és lekapargatni, ami az aprítógép falára ragadt.
A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben gyakran átkeverve megolvasztjuk, és hozzákeverjük a mandulás-kókuszos masszát. Ezt az alapot lapos edényben elterítjük, és hűtőbe tesszük, míg formázható állagúra nem hűl. Ekkor kiskanállal veszünk egy-egy adagot a masszából, és azt henger alakúra formázzuk. Ezt addig folytatjuk, míg az összes massza el nem fogy. A kézmelegtől kicsit megpuhult hengereket rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. Mártóvilla vagy sima háztartási villa segítségével egyenként megmártjuk a csokoládéban a hengereket, majd a frissen mártott szaloncukrokat sütőpapírra ültetjük. Miután a csokoládébevonat megszilárdult, csomagoljuk a szaloncukrokat.

Szaloncukor (kókuszos-mandulás)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Karácsonyi narancskenyér Harrer
Karácsonyi narancskenyér Harrer

2 narancsot megfőzök, 3x váltott vízben, 3x 15 percig Ha megfőtt, leturmixolom, összekeverem 5 tojással, 18 dkg cukorral, hozzáadom a lisztet és sütőport, valamint a kandírozott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mascarponés diótorta (ha fel kéne már használni a ma
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Mascarponés diótorta (ha fel kéne már használni a ma

Előmelegítjük a sütőt 180 fok-ra. 2. Mondanám, hogy az összes lap tésztáját egyben keverjük be, de nem mondom, mert a harmadik-negyedik lap már egészen más állagú lenne így, mi...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Kókuszos gesztenyekrémleves
Kókuszos gesztenyekrémleves

Vagy vegyünk egy csomag előfőzött gesztenyét, vagy pedig a 30 dkg gesztenyének bevágjuk a tetején, s kb. 20 perc alatt közepes lángon megfőzzük és megpucoljuk őket. Ezután a hideg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnás sajttorta zabkeksszel
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Málnás sajttorta zabkeksszel

A kekszeket késes robotgépben vagy mozsárban morzsás állagúra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. Legalább 30 percre a hű...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk