2 db tojás
25 dkg cukor
10 dkg vaj
3 ek cukrozatlan kakaópor
25 dkg háztartási keksz
0.5 dl tej (esetleges)
1 ek cukor
A kekszet összetördeljük, kb körömnyi darabokra. Lehet TV nézés közben, mert aprólékos munka, de lehet nylon zacskóban elterítve, deszkán húsklopfolóval összetörni, ilyenkor azonban vigyázzunk,ne legyen prézli!
Ha háztartási keksz, a tejjel meglocsoljuk, ha győri édes, akkor ez elmaradhat.
A tojást kicsit felverjük, akkora lábosban, amiben majd a keksz is elfér, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló.
A tojáshoz hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a kakaót, és állandóan kevergetve lassú tűzön felforraljuk.
A forró krémbe beleforgatjuk a kekszet, jól összekeverjük.
Egy gáztepsire sütőpapírt teszünk, meghintjük kristálycukorral, majd két kanál segítségével a masszából halmokat rakunk.
Szobahőmérsékleten kb. 5-6 óra alatt megszikkad.
A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk – akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne. A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. A tejfölt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni.Közben szintén kb 15 perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapcsold be a sütőt 180°-ra. Keverd össze a cukrot, vaníliás cukrot és a vajat, majd add hozzá a tojássárgát és az egész tojást. Addig keverd, míg homogén masszát kapsz. Keverd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes