Családireceptkönyv.hu

Csokoládécsók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db tojás
25 dkg cukor
10 dkg vaj
3 ek cukrozatlan kakaópor
25 dkg háztartási keksz
0.5 dl tej (esetleges)
1 ek cukor

Elkészítés:


A kekszet összetördeljük, kb körömnyi darabokra. Lehet TV nézés közben, mert aprólékos munka, de lehet nylon zacskóban elterítve, deszkán húsklopfolóval összetörni, ilyenkor azonban vigyázzunk,ne legyen prézli!
Ha háztartási keksz, a tejjel meglocsoljuk, ha győri édes, akkor ez elmaradhat.
A tojást kicsit felverjük, akkora lábosban, amiben majd a keksz is elfér, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló.
A tojáshoz hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a kakaót, és állandóan kevergetve lassú tűzön felforraljuk.
A forró krémbe beleforgatjuk a kekszet, jól összekeverjük.
Egy gáztepsire sütőpapírt teszünk, meghintjük kristálycukorral, majd két kanál segítségével a masszából halmokat rakunk.
Szobahőmérsékleten kb. 5-6 óra alatt megszikkad.

Csokoládécsók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gluténmentes diós isler karácsonyra
Gluténmentes diós isler karácsonyra

A porcukrot, a lisztet, a diót, a fahéjat összekeverjük egy tálban, majd a vajat elmorzsoljuk benne és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyúj...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kalács ( sonka  mellé)
Kalács ( sonka mellé)

A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, míg felfut. A lisztbe egy kis mélyedést fúrunk, beleöntjük a felfuttatott élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszos mandulás szaloncukor
Kókuszos mandulás szaloncukor

A mandulát és a kókuszreszeléket külön-külön sütőpapírra terítve 180°C fokra előmelegített sütőben aranybarnás színűre pirítjuk. Vigyázzunk, a kókuszreszeléknek elég csak pár perc,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halászlé
Halászlé

Apróravágott hagymát dínsztelünk, felengedjük vízzel, belerakjuk a halászlé alapnak valót. (A filéről a kisebb részeket levágjuk és belerakjuk az alaplébe.) Hozzáadjuk a halsűrítmé...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk