♥ TÉSZTA:
250 g liszt
10 dkg vaj
2 tojássárga
3 ek hideg víz
♥ KRÉM:
250 ml tej
20 g keményítő
1 tojássárga
75 g cukor
1/2 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
a lisztet a tálba szitáljuk majd hozzáadjuk a hideg vajat, és elmorzsoljuk a lisztben. Beletesszük a tojássárgát és a hideg vizet, gyorsan összegyúrjuk, cipóvá formáljuk, folpackba csomagoljuk és 1/2 órára a frigóba tesszük.
♥ Közben készül a krém: a tej felében elkeverjük a keményítőt, majd a többit is hozzákeverjük és beleadjuk az összes többi hozzávalót.
Lassú tűzön állandó keverés közben melegíteni kezdjük, és puding sűrűségűvé főzzük a krémet. Kihűtjük.
A hideg krémet nyomózsákba töltjük, és kivesszük a tésztát a hűtőből. Kb 6 cm-es dhurkákat formálunk belőle, majd mindegyiket hosszú oválisra nyújtjuk és minden tészta egyik felére egy kis halmot nyomunk a habzsákkal. Ha elkészültünk a kinyomással, a tészta másik felét ráhajtjuk a krémre, körbenyomkodjuk a krém körül, majd megfelelő méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Villával körbe nyomkodjuk a széleit, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A leeső széleket újra gyúrjuk, töltjük és formázzuk.
Előmelegített sütőben 170°on 10-15 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni , porcukorral meghintve tálaljuk.
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/makos-dios-bejgli/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApró darabokra vágjuk az aszalt gyümölcsöt, ráöntjük a rumot, elkeverjük és félretesszük. Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A tészta többi hozzávalóit tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű, Keverjük habosra a tojások sárgáját az édesítővel, a cukorral és a a ki kapart vaníliával,majd szitáljuk bele a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot, m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű