♥ TÉSZTA:
250 g liszt
10 dkg vaj
2 tojássárga
3 ek hideg víz
♥ KRÉM:
250 ml tej
20 g keményítő
1 tojássárga
75 g cukor
1/2 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
a lisztet a tálba szitáljuk majd hozzáadjuk a hideg vajat, és elmorzsoljuk a lisztben. Beletesszük a tojássárgát és a hideg vizet, gyorsan összegyúrjuk, cipóvá formáljuk, folpackba csomagoljuk és 1/2 órára a frigóba tesszük.
♥ Közben készül a krém: a tej felében elkeverjük a keményítőt, majd a többit is hozzákeverjük és beleadjuk az összes többi hozzávalót.
Lassú tűzön állandó keverés közben melegíteni kezdjük, és puding sűrűségűvé főzzük a krémet. Kihűtjük.
A hideg krémet nyomózsákba töltjük, és kivesszük a tésztát a hűtőből. Kb 6 cm-es dhurkákat formálunk belőle, majd mindegyiket hosszú oválisra nyújtjuk és minden tészta egyik felére egy kis halmot nyomunk a habzsákkal. Ha elkészültünk a kinyomással, a tészta másik felét ráhajtjuk a krémre, körbenyomkodjuk a krém körül, majd megfelelő méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Villával körbe nyomkodjuk a széleit, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A leeső széleket újra gyúrjuk, töltjük és formázzuk.
Előmelegített sütőben 170°on 10-15 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni , porcukorral meghintve tálaljuk.
1. A pulykamellet fektessük deszkára, és óvatosan vágjuk be középen, hosszában. Arra ügyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen át a húst. A mellfilét nyissuk szét, majd klopfoljuk ki....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sót és a zsírt jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat és a tejfölt gyorsan össze dolgozzuk puha tészta lesz, (n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hints...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. For the cake, place all the dried fruit, including the cherries, into a large mixing bowl, pour over the brandy and stir in the orange zest. Cover with clingfilm and leave to so...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű