♥ TÉSZTA:
250 g liszt
10 dkg vaj
2 tojássárga
3 ek hideg víz
♥ KRÉM:
250 ml tej
20 g keményítő
1 tojássárga
75 g cukor
1/2 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
a lisztet a tálba szitáljuk majd hozzáadjuk a hideg vajat, és elmorzsoljuk a lisztben. Beletesszük a tojássárgát és a hideg vizet, gyorsan összegyúrjuk, cipóvá formáljuk, folpackba csomagoljuk és 1/2 órára a frigóba tesszük.
♥ Közben készül a krém: a tej felében elkeverjük a keményítőt, majd a többit is hozzákeverjük és beleadjuk az összes többi hozzávalót.
Lassú tűzön állandó keverés közben melegíteni kezdjük, és puding sűrűségűvé főzzük a krémet. Kihűtjük.
A hideg krémet nyomózsákba töltjük, és kivesszük a tésztát a hűtőből. Kb 6 cm-es dhurkákat formálunk belőle, majd mindegyiket hosszú oválisra nyújtjuk és minden tészta egyik felére egy kis halmot nyomunk a habzsákkal. Ha elkészültünk a kinyomással, a tészta másik felét ráhajtjuk a krémre, körbenyomkodjuk a krém körül, majd megfelelő méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Villával körbe nyomkodjuk a széleit, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A leeső széleket újra gyúrjuk, töltjük és formázzuk.
Előmelegített sütőben 170°on 10-15 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni , porcukorral meghintve tálaljuk.
A tejet langyosítsd fel, adj hozzá 1 kk. cukrot, morzsold bele az élesztőt, és 15 perc alatt futtasd fel. A vajat morzsold el a liszttel és a tojássárgájával, majd keverd össze az...
Elkészítési idő:RÉNSZARVAS SÜTIK Ezekhez az aranyos kis sütikhez használhatsz bármilyen babapiskóta alakú alapot, vagy babapiskóta formájúra szaggatott mézeskalácsot. Lekvárral, vagy csokikré...
Elkészítési idő:Fent leírt fűszerek kiválthatók egy nagy evőkanálnyi mézeskalács fűszerkeverékkel, de én jobban szeretem saját ízlés szerint összekeverni a fűszereket. A tejet és a mézet egy kis...
Elkészítési idő: