1/2 kg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 cs mézes-fűszerkeverék (kb 3 kkanál)
1 egész tojás+1 sárgája
25 dkg margarin
20 dkg méz
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy éjszakát pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk és világosra sütjük.
Vigyázni kell, mert nagyon hamar sül.
Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor vizes, vagy olajos kézzel gyúrjuk át. Eltarthat 1-2 percig, amíg olyan lesz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű350 F-ra előmelegített sütő, kiolajozni a formát Vajat és cukrot puhára keverni, hozzáadni a tojásokat és aromákat. A száraz hozzávalókat és a tejet felváltva belekeverjük. 40...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt. A tejfölt, a zsírt, a tojást, a cukrokat és a sót alaposan összekeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA csirkecombot megmosás után a bőre alatt kicsit bevagdossuk, és beletömködjük a fokhagymákat. Átlagos méretűből 1-2-t combonként. A sütőt előmelegítjük, 150-175 fok elég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű