Hozzávalók a kókuszkrémhez:
- 5dkg kókuszreszelék
- 3 dkg xilit (vagy 4 dkg cukor)
- fél vaníliarúd magjai
- 125 ml tejszín
Szaloncukor (kb. 20 db):
- 1 adag kókuszkrém
- 15 dkg étcsokoládé
A kihűlt kókuszkrémből szaloncukrokat formázok, majd ezeket sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatva egy szűk órára a mélyhűtőbe teszem, hogy könnyebb legyen bevonni.
Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd megmártom benne egy villa segítségével a kókuszos hurkácskákat. Miután a csokiréteg megszilárdult, becsomagolom a szaloncukrokat.
Lábasba teszünk 50 dkg cukrot és 10 evőkanál vizet. Folyamatos keverés közben, a forrástól számítva, még 8 percig főzzük. Közben 6-7 perc után, tányérra teszünk egy kanál masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet és a tejszíneket felforraljuk, majd miközben főzzük, beletördeljük a fehércsokoládét és azt is felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, amit habverő segítségével csomómentes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap beáztatjuk a pulykát (Ehhez egy nagy fazék szükséges). Az üres fazékba beleszórjuk a sót, hozzáöntünk 4 dl vizet, és mérsékelt tűzön addig keverjük, amíg a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy edényben keverjük össze a lisztet, élesztőt, sót. Adjunk hozzá 400 ml vizet, és keverjük jól el. A tészta ragacsos lesz, de ez ne zavarjon. Egy másik kelesztő edényt vékon...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Közepes