Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
25 dkg zsír
csipetnyi cukor
csipetnyi só
2 dl tejföl
A zsírt habosra keverjük egy csipetnyi sóval.A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a zsírt, és a tejfölt és összegyúrjuk. A tésztát 90 percig pihentetjük. Kb. 10-12 dkg-os gombócokat formázunk belőle és egyenként vékony köröket nyújtunk belőle, és minden kört 12 cikkre vágunk. A cikkek szélesebbik végére teszünk 1-1 halom tölteléket és feltekerjük, majd kiflit formázunk belőle.
170 fokosra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük és még forrón porcukorba forgatjuk.
Anyukám nem cikkekre vágja a tésztát, nagyobb pogácsa szaggatóval szúr ki korongokat és azoknak a szélére teszi a tölteléket és így formázza kiflikké. Így kicsit vastagabb a tésztája, de nekem így az igazi "anyus" a Hókifli.
Szerintem az igazi Hókifli a diótöltelékes, de készülhet mákkal, gesztenyével vagy kemény lekvárral. Én a darált dióhoz néhány kanál kristálycukort teszek és egy cseppnyi tejjel összekeverem.
20 dkg zsír, 2 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot habosra keverünk. Majd 80 dkg lisztet, 1 sütőport és 1 vaníliáscukrot adunk hozzá. És 2 dl tejjel összeállítjuk. Kis gombócokat form...
Elkészítési idő:megtisztítottam megmostam és raktam a 10 literes fazekamba...felöntöttem vízzel... itt szeretném megjegyezni, hogy nem használok csap vizet, mert nagyon vízköves és klóros... min...
Elkészítési idő: 5 óraÉrdemes először a töltelékeket elkészíteni, hogy mire töltésre kerül a sor, teljesen kihűljenek. Ez ugyanis nagyon fontos, mert ha meleg, túl cukros és/vagy lágy a töltelék, akkor...
Elkészítési idő: