Hozzávalók (1 rúd elkészítéséhez):
20 dkg mandulaliszt
30 g paleo cukor
1 tojás + 1 a kenéshez
90 g kókuszzsír
csipet szódabikarbóna
Hozzávalók a töltelékhez:
150 g darált dió (mákos esetén mák)
7 dkg mazsola
1 kisebb alma lereszelve
1 citrom héja
3 ek. méz
A töltelék hozzávalóit tedd egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Így intenzívebb lesz az íze. Nem kell főzni, lényeg, hogy az alma is engedje ki a levét rendesen. Tedd félre, hogy kihűljön és összeálljon, akár egy éjszakát át.
A mandulalisztet, paleocukrot és a tojást hűtsd le használat előtt. A kókuszzsír esetén az a jó, ha se nem túl kemény, se nem folyós az állaga. A tészta hozzávalóit először egy villával dolgozd össze, majd amikor már kezd morzsolódni, kézzel gyúrd át az egészet. Ne engedd, hogy felmelegedjen a tészta, ha összegyúrtad, tedd vissza a hűtőbe.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, kend meg a töltelékkel, hajtsd be egy kicsit a szélét, majd óvatosan tekerd fel. Kend meg tojás sárgájával, majd amikor megszikkadt, újra kend meg a tojásfehérjével is. Ezután mehet az előmelegített sütőbe, és kb. 180 fokon 30 percig süsd. Miután kihűlt, szeletelheted is.
a csokit apróra törjük, majd vízgőz fölött felolvasztjuk, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a sűrített tejet és beleszórjuk a pisztáciát és az aszalt áfonyát, jól elkvererjük. Sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást villával felverjük, majd egy közepes tálban alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt. Ezután kb. fél evőkanálnyi adagokból vizes kézzel falatnyi golyókat formázu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHa friss spenótból készítjük, akkor a megtisztított, alaposan lecsepegtetett kissé összetépkedett spenótot kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. Ha kihűlt, nyomkodjuk ki a levét és bot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt melegítsük elő 180-200 °C-ra. A megtisztított, alaposan átmosott halat törölgessük szárazra egy papírtörlővel. Egy éles késsel 1,5-2 cm-enként irdaljuk be. A halászlé kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes