Családireceptkönyv.hu

Paleo bejgli recept


Írta:

Adag: 2 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (1 rúd elkészítéséhez):

20 dkg mandulaliszt
30 g paleo cukor
1 tojás + 1 a kenéshez
90 g kókuszzsír
csipet szódabikarbóna
Hozzávalók a töltelékhez:

150 g darált dió (mákos esetén mák)
7 dkg mazsola
1 kisebb alma lereszelve
1 citrom héja
3 ek. méz

Elkészítés:


A töltelék hozzávalóit tedd egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Így intenzívebb lesz az íze. Nem kell főzni, lényeg, hogy az alma is engedje ki a levét rendesen. Tedd félre, hogy kihűljön és összeálljon, akár egy éjszakát át.

A mandulalisztet, paleocukrot és a tojást hűtsd le használat előtt. A kókuszzsír esetén az a jó, ha se nem túl kemény, se nem folyós az állaga. A tészta hozzávalóit először egy villával dolgozd össze, majd amikor már kezd morzsolódni, kézzel gyúrd át az egészet. Ne engedd, hogy felmelegedjen a tészta, ha összegyúrtad, tedd vissza a hűtőbe.

Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, kend meg a töltelékkel, hajtsd be egy kicsit a szélét, majd óvatosan tekerd fel. Kend meg tojás sárgájával, majd amikor megszikkadt, újra kend meg a tojásfehérjével is. Ezután mehet az előmelegített sütőbe, és kb. 180 fokon 30 percig süsd. Miután kihűlt, szeletelheted is.

Paleo bejgli recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fehércsokis-pisztáciás-aszalt áfonyás fudge
Fehércsokis-pisztáciás-aszalt áfonyás fudge

a csokit apróra törjük, majd vízgőz fölött felolvasztjuk, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a sűrített tejet és beleszórjuk a pisztáciát és az aszalt áfonyát, jól elkvererjük. Sütőpapí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Olaszos partifalatok
Olaszos partifalatok

A tojást villával felverjük, majd egy közepes tálban alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt. Ezután kb. fél evőkanálnyi adagokból vizes kézzel falatnyi golyókat formázu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazacos spenóttekercs
Lazacos spenóttekercs

Ha friss spenótból készítjük, akkor a megtisztított, alaposan lecsepegtetett kissé összetépkedett spenótot kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. Ha kihűlt, nyomkodjuk ki a levét és bot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Karácsonyi egyben sült ponty
Karácsonyi egyben sült ponty

A sütőt melegítsük elő 180-200 °C-ra. A megtisztított, alaposan átmosott halat törölgessük szárazra egy papírtörlővel. Egy éles késsel 1,5-2 cm-enként irdaljuk be. A halászlé kocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk