menu

Családireceptkönyv.hu

Adventi mézes koszorú


Írta:

Adag: 22 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
100 g marcipán Í(natúr)
225 g liszt
75 g étkezési keményítő
75 g őrölt mandula
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csomag sütőpor
100 ml tej
200 g vegyes kandírozott gyümölcs (aszalt is kerülhet a süteménybe)
2 evőkanál rum
200 g tortabevonó
100 g tejszín
15 g kókuszolaj
60 db mandulaszelet
10 db piros kandírozott cseresznye

Elkészítés:


A margarint, cukrot, sót keverjük el, amíg krémes és habos lesz. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és ezt követően adjuk hozzá a marcipánt is. A lisztet keverjük el a sütőporra, étkezési keményítővel, őrölt mandulával és mézeskalács fűszerkeverékkel, majd adagoljuk a tojásos keverékhez apránként. A rumot is adjuk hozzá a tésztához. Végül keverjük el a tésztában a kandírozott gyümölcsöket.
A tésztát öntsük kivajazott, kilisztezett koszorú alakú formába. Jó lehet a nagyobb kuglófforma is.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C fokra, és tegyük be a süteményt sülni 30-35 percre. Tűpróbáig süssük.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, készítsük el a csokoládé bevonatot. Ehhez a tortabevonót olvasszuk fel forró vízgőz felett, adjuk hozzá a kókusz olajat és a tejszínt. Kenjük el a gyümölcskenyér tetején a csokoládémázat, és még puha állapotában kezdjük el elhelyezni virág alakban a mandulaszeleteket úgy, hogy mindegyik virág közepére kerüljön egy kandírozott piros cseresznye. Tegyük hűtőszekrénybe a bevont gyümölcskenyeret, és hagyjuk, hogy a máz teljesen megdermedjen.

Adventi mézes koszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Damaszkuszi csirke
Damaszkuszi csirke

A grillcsirke húsát leszedegetjük a csontról, és falatnyi darabokra tépkedjük. A tortilla lapokat nagyobb háromszögekre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és sütőpapírral kibél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével
Konfitált kacsacomb borban gőzölt körtével

Kacsacomb konfitálás: A kacsacombot megtisztítjuk, és 6%-os sóoldatban pácoljuk 3 órát. Utána lemossuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. A kacsa bőrös öldalát 1 percig forró zsírban...

Elkészítési idő: 500 min
Nehézség: Nehéz
share
Töltött káposzta 2.
Töltött káposzta 2.

A káposztát, " ha igényli" kicsit leöblítjük, hogy ne legyen túl savanyú. Közben elkészítjük a tölteléket: a darált húsokat elkeverjük a megtisztított rizzsel, fűszerekkel, kevé...

Elkészítési idő: kb.2,5 -3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Edina
Csirkés alagút
Csirkés alagút

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk