Családireceptkönyv.hu

Adventi mézes koszorú


Írta:

Adag: 22 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
100 g marcipán Í(natúr)
225 g liszt
75 g étkezési keményítő
75 g őrölt mandula
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csomag sütőpor
100 ml tej
200 g vegyes kandírozott gyümölcs (aszalt is kerülhet a süteménybe)
2 evőkanál rum
200 g tortabevonó
100 g tejszín
15 g kókuszolaj
60 db mandulaszelet
10 db piros kandírozott cseresznye

Elkészítés:


A margarint, cukrot, sót keverjük el, amíg krémes és habos lesz. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és ezt követően adjuk hozzá a marcipánt is. A lisztet keverjük el a sütőporra, étkezési keményítővel, őrölt mandulával és mézeskalács fűszerkeverékkel, majd adagoljuk a tojásos keverékhez apránként. A rumot is adjuk hozzá a tésztához. Végül keverjük el a tésztában a kandírozott gyümölcsöket.
A tésztát öntsük kivajazott, kilisztezett koszorú alakú formába. Jó lehet a nagyobb kuglófforma is.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C fokra, és tegyük be a süteményt sülni 30-35 percre. Tűpróbáig süssük.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, készítsük el a csokoládé bevonatot. Ehhez a tortabevonót olvasszuk fel forró vízgőz felett, adjuk hozzá a kókusz olajat és a tejszínt. Kenjük el a gyümölcskenyér tetején a csokoládémázat, és még puha állapotában kezdjük el elhelyezni virág alakban a mandulaszeleteket úgy, hogy mindegyik virág közepére kerüljön egy kandírozott piros cseresznye. Tegyük hűtőszekrénybe a bevont gyümölcskenyeret, és hagyjuk, hogy a máz teljesen megdermedjen.

Adventi mézes koszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Ecetes krumplisaláta
Ecetes krumplisaláta

A krumplit, inkább apró egyformákat héjában megfőzni, majd meghámozni. A hagymát felkarikázni. A szokásos saláta levet kell elkészíteni: 5 cukor, 1 só,2/4 ecet,attól függ hány száz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
GÖNGYÖLT HÚS SÜLT STEAK BURGONYÁVAL.
GÖNGYÖLT HÚS SÜLT STEAK BURGONYÁVAL.

HÚS a karajt kiklopfoljuk besózzuk borsozzuk rátesszük a füstölt tarját a sajtot.. összegöngyöljük majd a bacon szalonnával betekerjük..zsírozott tepsibe rakjuk és alufóliával bef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti linzer " Preckedli"
Húsvéti linzer " Preckedli"

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a margarint és a zsírt, majd az egészet összemorzsoljuk. Beleszórjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, ráreszeljük a citromhéjat, hozzáadju...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaniliás kifli (gyors változat sütőforma)
Vaniliás kifli (gyors változat sütőforma)

A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az ízesítőket majd a tojást és azzal is kavarjuk egy kicsit. Utána felváltva hozzá adjuk a lisztet és a diót (vagy a mandulát vag...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk