Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Adventi mézes koszorú


Írta:

Adag: 22 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
100 g marcipán Í(natúr)
225 g liszt
75 g étkezési keményítő
75 g őrölt mandula
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csomag sütőpor
100 ml tej
200 g vegyes kandírozott gyümölcs (aszalt is kerülhet a süteménybe)
2 evőkanál rum
200 g tortabevonó
100 g tejszín
15 g kókuszolaj
60 db mandulaszelet
10 db piros kandírozott cseresznye

Elkészítés:


A margarint, cukrot, sót keverjük el, amíg krémes és habos lesz. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és ezt követően adjuk hozzá a marcipánt is. A lisztet keverjük el a sütőporra, étkezési keményítővel, őrölt mandulával és mézeskalács fűszerkeverékkel, majd adagoljuk a tojásos keverékhez apránként. A rumot is adjuk hozzá a tésztához. Végül keverjük el a tésztában a kandírozott gyümölcsöket.
A tésztát öntsük kivajazott, kilisztezett koszorú alakú formába. Jó lehet a nagyobb kuglófforma is.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C fokra, és tegyük be a süteményt sülni 30-35 percre. Tűpróbáig süssük.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, készítsük el a csokoládé bevonatot. Ehhez a tortabevonót olvasszuk fel forró vízgőz felett, adjuk hozzá a kókusz olajat és a tejszínt. Kenjük el a gyümölcskenyér tetején a csokoládémázat, és még puha állapotában kezdjük el elhelyezni virág alakban a mandulaszeleteket úgy, hogy mindegyik virág közepére kerüljön egy kandírozott piros cseresznye. Tegyük hűtőszekrénybe a bevont gyümölcskenyeret, és hagyjuk, hogy a máz teljesen megdermedjen.

Adventi mézes koszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács szelet
Mézeskalács szelet

A tésztát előző nap állítjuk össze. A mézet és a margarint összeolvasztjuk, amíg a margarin el nem olvad. A liszthez hozzáadjuk a mézes fűszert, szódabikarbónát, porcukrot. J...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas csillagok (Nassolda)
Fahéjas csillagok (Nassolda)

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Ha ragadna, tegyünk még hozzá egy kis darált magot. Hűtőbe tegyük egy órácskára pihenni, majd porcukrozott deszkán nyújthatjuk kb 1/2 cm vastagr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Méteres kalács
Méteres kalács

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utoljára pedig a süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Almás- diós zserbó
Almás- diós zserbó

Elkészítés: Az almát megpucolom és lereszelem egy szitába, hogy a levét könnyen kinyomhassam. A diót durvára darálom, és egy tálban összekeverem a 8 dkg cukorral és bőven őrölt fah...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk