1 db füstölt csülök
25-35 dkg vörös bab
tormalevél
A besamel mártáshoz:
5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 3 dl tej, só, pici tejszín
1 evőkanál friss, reszelt torma
A csülköt és a babot külön fazékban főzzük meg. Közben készítsük el a besamelt. A vajat serpenyőben olvasszuk meg, keverjük el benne a lisztet, de vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg nagyon, mint a rántást. Végül adjuk hozzá a tejet, keverjük csomómentesre és várjuk meg, amíg besűrűsödik. Hagyjuk egy picit hűlni, majd adjuk hozzá a reszelt tormát és kevés tejszínnel selymesítsük.
A tormalevelet fonnyasszuk meg a csülöklében és helyezzük egy fóliára. Erre terítsük szét a kicsontozott csülköt, tegyük rá a babot, és a tormás krémmel kenjük meg egyenletesen, majd rúd formára tekerjük fel és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Tálalás előtt óvatosan bontsuk ki a fóliából a rudat és ferdén szeleteljük fel, jó ujjnyi vastagságúra.
Először a gyümölcsöt kell előkészíteni, mazsolát beáztatni, sárgabarackot és mandulát felvágni apró darabokra. Egy nagy tálba a lisztből egy-két kanálnyit a yümölccsel összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és előkészítjük a csillagcsővel ellátott habzsákot is, hogy a kész masszával gyorsan tudjunk majd dolgozni. 2...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA mandulát és az áfonyát bögrébe tesszük, felöntjük a rummal és a vízzel, hozzáreszeljük a citrom héját, majd 1 éjszakát állni hagyjuk. Másnap leszűrjük, apróra daraboljuk. A marc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst sózzuk, borsozzuk, majd vaj és olívaolaj keverékén körbepirítjuk. Ha a hús mindenhol megpirult, a hőt lejjebb vesszük és fedő alatt 10 percig saját levében pároljuk. A pác h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű