1 db füstölt csülök
25-35 dkg vörös bab
tormalevél
A besamel mártáshoz:
5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 3 dl tej, só, pici tejszín
1 evőkanál friss, reszelt torma
A csülköt és a babot külön fazékban főzzük meg. Közben készítsük el a besamelt. A vajat serpenyőben olvasszuk meg, keverjük el benne a lisztet, de vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg nagyon, mint a rántást. Végül adjuk hozzá a tejet, keverjük csomómentesre és várjuk meg, amíg besűrűsödik. Hagyjuk egy picit hűlni, majd adjuk hozzá a reszelt tormát és kevés tejszínnel selymesítsük.
A tormalevelet fonnyasszuk meg a csülöklében és helyezzük egy fóliára. Erre terítsük szét a kicsontozott csülköt, tegyük rá a babot, és a tormás krémmel kenjük meg egyenletesen, majd rúd formára tekerjük fel és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Tálalás előtt óvatosan bontsuk ki a fóliából a rudat és ferdén szeleteljük fel, jó ujjnyi vastagságúra.
Lehetőleg minél nagyobb szeletekre vágjuk a csirkemellet. Krémesre keverjük az olajat a zúzott fokhagymával, a borssal, a sóval, és a hús minden oldalát bedörzsöljük a keverékkel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrtam. Beliszteztem,fóliában egy éjszakát hűtőben pihen.180 fokon 8-10 perc.A tetejére marcipánt tettem és cukormázzal díszítettem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a darált diót, a puha vajat és a tojássárgát. Eldolgozzuk, sima tészta állagúvá, majd félretesszük pihenni. A tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegdinsztelem a szalonnát, és rmegdinsztelem rajt a hagymát. Rá teszem a csirkemell kockákat, fehéredésig pirítom és hozzáadom a krémsajtot és reszelt sajtot.Ízesítem és kihűtöm, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz