Tésztához:
35 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
1 púpos tk. szódabikarbóna
2 tk. kakaó
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék
1 tojás
1 tojás sárgája
1 ek. tejföl
15 dkg méz
8 dkg zsír
Mázhoz:
1 tojásfehérje
porcukor
citromhéj
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, és béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral. A vajat és a mézet melegítsük össze, és hagyjuk picit hűlni, hogy ne égesse meg a kezünket.
A száraz hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze, majd adjuk hozzá a “nedves” alapanyagokat. Diónyi gombócokat formázzunk, és 10 perc alatt süssük meg.
Még forrón kenjük meg a mázzal, szilikonecset segítségével.
A mázhoz egy villával keverjük el a tojásfehérjét a cukorral, reszelt citromhéjjal.
Annyi porcukrot tegyünk hozzá, hogy sűrűn folyó krémet kapjunk.
Dagadó: Elkészítjük a tölteléket, összekeverjük a hozzávalókat: a darált húst, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, a nagyobb kockákra vágott szalonnát, a finomra vágott petrez...
Elkészítési idő: 165 perc Nehézség: KözepesA húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tojásokat beleütjük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.nap A puha vajat a cukorral egy mély tálban elkeverjük, hozzáadjuk a fűszerekkel összekavart szódabikarbónát. Beleütjük a tojást, hozzácsurgatjuk a mézet és fokozatosan...
Elkészítési idő: 30 perc +6 perc Nehézség: KönnyűForró vízbe beáztatom az üvegtésztát (utasítás szerint) 2. Közben gépben felaprítom a hagymát, fokhagymát. Lereszelem a sárgarépát. Gépben masszává aprítom a nyers garnélát. (A mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű