menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes puszedli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
35 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
1 púpos tk. szódabikarbóna
2 tk. kakaó
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék
1 tojás
1 tojás sárgája
1 ek. tejföl
15 dkg méz
8 dkg zsír

Mázhoz:
1 tojásfehérje
porcukor
citromhéj

Elkészítés:


A sütőt melegítsük elő 190 fokra, és béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral. A vajat és a mézet melegítsük össze, és hagyjuk picit hűlni, hogy ne égesse meg a kezünket.
A száraz hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze, majd adjuk hozzá a “nedves” alapanyagokat. Diónyi gombócokat formázzunk, és 10 perc alatt süssük meg.
Még forrón kenjük meg a mázzal, szilikonecset segítségével.

A mázhoz egy villával keverjük el a tojásfehérjét a cukorral, reszelt citromhéjjal.
Annyi porcukrot tegyünk hozzá, hogy sűrűn folyó krémet kapjunk.

Mézes puszedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Lazacszeletek kaprimártásban
Lazacszeletek kaprimártásban

A lazacpatkókat leöblítjük, meghintjük néhány csepp citromlével (ez különösen fontos a lazac esetében, mert egyfelől nagyon átható a szaga, másfelől törékeny a húsa, és a citrom me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Flódni
Flódni

A tésztához az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel! A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, kevés sót,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárga túró (Bmintbalázs)
Sárga túró (Bmintbalázs)

A tejet tegyük fel főni a mazsolával, a citromhéjjal, cukorral és a sóval. A tojásokat verjük fel. Nem kell teljesen simára keverni, hogy legyenek a sárga túróban fehér kis darabok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karácsonyi diós korongok
Karácsonyi diós korongok

Elkészítjük a tésztát: a tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgát a cukorral szintén habosra...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk