Családireceptkönyv.hu

Diós és mákos patkó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: '/2 kg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 2 egész tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, pici só.
_______________________________________________________
Bejgli

85 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 30 dkg margarin, 2 dl tej, 1 tojás, 1 kiskanál só.
_______________________________________________________
Bejgli 2

fél kg liszt, 5 dkg cukor, csípett só, 1 margarin, 2 tojás, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, fél óra pihentetés, átgyúrni, fél óra pihentetés, átgyúrni, tölteni.

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztőt, porcukrot, sót, tejet, gyorsan összedolgozzuk, és két órán át deszkán letakarva
pihentetjük. Utána 2 nagyobb vagy 4 kisebb cipót formálunk belőle. Ha hosszúkásra akarjuk készíteni, téglalap alakúra, ha patkó formára, akkor oválisra nyújtjuk, '/2 cm vastagságúra. Rákenjük a tölteléket, a széleit 2 cm szélességben üresen hagyva, összecsavarjuk úgy, hogy a 'csavarás vége alul legyen. Sütőlemezre fektetjük, tetejét egész tojással megkenjük, és egy órán át langyos helyen kelesztjük. Utána kenjük át tojásfehérjével és '/2 órára tegyük hideg helyre. A tésztát hűtjük, ettől lesz a színe márványos. Sütőbe helyezés előtt az oldalait hegyes villával gyengén megszurkáljuk, nehogy felrepedjen, és forró sütőben 25-30 percig sütjük. a sütő ajtaját ne nyitogassuk.



Diós és mákos patkó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós-mákos bejgli tányéron
Diós-mákos bejgli tányéron

56 dkg sima liszt 21 dkg vaj vagy margarin 6 dkg porcukor, 2,5 dkg friss élesztő 2 dl tej 1 tojás a kenéshez A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Püspökkenyér
Püspökkenyér

gyüjteni a fehérjét

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Mézes-fűszeres guba
Mézes-fűszeres guba

A kifliket karikázd fel. A tejet kezdd el melegíteni, majd adagold bele a vajat és a vaníliás cukrot. A kiflikarikákat tedd kivajazott jénai tálba, öntsd le a vajas-tejes keverékke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk