30 dkg lencse, 2 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 kiskanál zsír, 3-5 dkg szalonna, 1 szál házi kolbász (lehet virsli is), babérlevél, tárkony, kakukkfű (ezek el is hagyhatók), 1 teáskanál szárított zöldség ( ez is elhagyható), só, pirosparika
A habaráshoz:
1 teáskanál liszt, 1 evőkanál tejföl, végül 1 kiskanál mustár
Elő a piros lábossal!
A hagymát, sárgarépát, szalonnát, kolbászt felszelem. A zsírra rádobom a szalonnát, amikor már töpörtyűs, jöhet a hagyma.majd a répa. Alapos átpirítás után következik a lencse.(Természetesen az áztatóvíz után még átmosom, úgy kerül a levesbe.)
Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Most jöhet a babérlevél, a tárkony, a kakukkfű, a házi szárított zöldség és a só. Lefedem és 15 perc főzés után máris beleereszetem a habarást. Most beledobom a kolbászkarikákat és egy kevés pirosparikát is szórok bele Még pár perc és kész is a magyaros lencselevesem. A mustárt csakis az elkészült levesbe keverem bele.
A legfontosabb, hogy január elsején ez legyen családom első étele. Hiszen a népi babonák szerint így lehet szerencsés az új esztendő.
Ügyeljünk a készítés során, mert nem fog a képhez hasonlítani !!!
A zselatinport elkeverjük a csirke alapléből (amit vízből, só+bors, és leveskockából is összeüthetünk), majd 10 percig hagyjuk állni. Ezután a keveréket felmelegítjük kb. 80 C-r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet sütőporral összekeverjük. A tojássárgáját vajjal kikeverjük a fehérjét felverjük majd ezt belekeverjük. Sajtot olajbogyót és zöldségegeket feldarabolva szintén belerakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben keverjük el az élesztőt, majd adjuk a liszthez. Tegyük bele a sót, a cukrot, a puha vajat és a tojást is, és nagyon alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk ki. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KönnyűA hús szeleteket besóztam,a brokkolit sós,borsos,vegetás vízben megpároltam. A megpuhult brokkolit krémsajttal összekevertem. Még lehet fűszerezni,bármivel,ki,hogy szereti A hús...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű