Családireceptkönyv.hu

Püspökkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Püspökkenyér: Püspökkenyér

• 15 dkg porcukor
• 2 tojás
• 15 dkg liszt
• Sütőpor ½ csomag
• 6 dkg vágott dió
• 6 dkg darált dió
• Mazsola 10 dkg (ízlés szerint)

• Kandírozott gyümölcs – (Spárban szoktam venni, vastag tasakban nem jut eszembe a neve – én még ezt szoktam tenni bele, nagyon finom és színes!)

15 dkg porcukrot 2 tojás sárgájával habosra keverjük, azután hozzáadogatjuk a 15 dkg sütőporos lisztet. Hozzákeverjük a darált és vágott diót, a mazsolát és a kocka kandírozott gyümölcsdarabokat. Nem emlékszem, hogy 1 vagy ½ tasakkal tettem bele, de biztosan látszik majd. Aztán a tojás felvert kemény habjával finoman összekeverjük.
Sütőpapíros formába öntöm, előmelegített sütőben legkisebb hőmérsékleten 1 órát sütöm.
Melegen nem jó szeletelni, inkább később, másnap.

Kb így néz ki, mint a képen, a netről szedtem. Nekem is van valahol, de most nem találom.
Ez egy adag, nem gerinc formában szoktam sütni.
,

5 tojás
10 dkg porcukor
12 dkg liszt
4 dkg puha vaj vagy margarin
dió+áztatott mazsola/cukrozott narancshéj/zselécukor kis kockákra vágva/jól kiszáradt megydzsem+ét csoki =összesen 10 dkg
Felverni a tojások fehérjét.
A tojássárgáját 10 dkg cukorral habosra keverni, bele a puha vajat, a felvert tojásfehérjét, végül a liszttel elkevert nyalánkságokat. Ez fontos, mert így azok nem ülnek le a sütemény aljára.
Kizsírozott és lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt formába öntjük. Előmelegített sütőben 5 percig maximumon, aztán egész kis lángon sütjük. ½ óráig ki se nyitni!!!! Utána tűpróba.

Elkészítés:


gyüjteni a fehérjét

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Karácsonyi sütemény
Karácsonyi sütemény

Elkészítés lépésről lépésre Előkészítés: A marcipánt durvára reszeljük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmel...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai fűszeres csirkeszárny
Kínai fűszeres csirkeszárny

Szétvagdostam a csirkeszárnyakat a csonthajlatoknál – van ennek normális neve is, de most ha a fejem tetejére állok sem fog beugrani -, a hegyes végét nem használtam fel (az pl. jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós csirkemáj
Lecsós csirkemáj

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. 5. Egy serpenyőbe kanalazzuk bele az olajat, adjuk...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mikulás csizma
Mikulás csizma

Elkészítési idő: 15 p
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk